Tort cu crema de lapte condensat

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de lapte condensat

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 120 g zahar, 110 g faina, 10 g cacao, un praf sare, esenta de vanilie.
  • Crema de lapte condensat: 100 ml lapte,
  • 3-4 frunze de menta,
  • 150 ml lapte condensat,
  • 200 ml frisca,
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura miere
  • Ganache: 1 ciocolata amaruie (100 g),
  • 200 ml frisca
  • Decor: frisca, ciocolata

Mod de preparare

Mai intai m-am ocupat de ganache. Am incalzit putin frisca pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma, fara sa las frisca sa fiarba. Am dat amestecul obtinut la rece. Cateva ore.

Am pregatit blatul: am mixat timp de 25 de minute ouale impreuna cu zaharul, esenta si sarea. Am adaugat apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, treptat, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia odata omogenizata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul timp de 35 de minute la 170 de grade. (pentru siguranta faceti testul scobitorii).

Am pus la fiert 50 ml lapte impreuna cu frunzele de menta; la primul clocot am oprit focul si am lasat menta sa pluteasca in lapte.

Am amestecat laptele condensat cu mierea si restul de 50 ml lapte.

Am adaugat si laptele fiert cu menta, dar strecurat.

Am hidratat gelatina timp de 10 minute in apa rece (cateva linguri), apoi am pus-o la bain marie pana s-a lichefiat; am turnat-o apoi in amestecul de lapte condensat.

Am batut bine frisca si am incorporat-o in amestecul de lapte. Am dat compozitia la frigider, sa se intareasca putin.

Am taiat blatul in trei.

Am montat tortul ajutandu-ma de inelul detasabil al formei de copt: felie de blat, insiropata (sirop clasic: apa, zahar, esenta de rom), 1/2 crema de lapte condensat, felie de blat, insiropata, 1/2 crema de lapte, felie de blat, insiropata.

Am dat la rece (minim 3 ore).

Am scos ganache-ul din frigider si am mixat pana compozitia a devenit cremoasa.

Am detasat inelul formei de copt si am uns tortul deasupra cu crema ganache; pe margine am uns cu frisca si apoi am decorat cu putina ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise