Tort cu fructe "Gogoasa"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe "Gogoasa"

Ingrediente

  • - 500 g smantana (grasime 30%)
  • - 1 pahar zahar
  • - 3 linguri gelatina
  • - 300 g biscuiti (la dorinta, poate sa fie simpli sau cu umplutura de fructe, din comert sau copti in casa)
  • - fructe, la fel dupa gustul fiecaruia, de exemplu: capsuni, fructe de padure, kiwi, ananas, portocale etc etc

Mod de preparare

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa fiarta si racita.

2. Biscuitii se maruntesc, insa nu foarte marunti, se pot lasa si bucati mai maricele.

3. Smantana se mixeaza bine cu zaharul.

4. Gelatina se pune pe foc si se incalzeste pana se dizolva (NU trebuie sa se ajunga la fierbere!!!) si se adauga amestecind incontinuu in smantana batuta.

5. Intr-un vas adinc, cu fundul rotund (ca sa obtinem ulterior forma Gogoasei) asezam folie alimentara si incepem asamblarea tortului:

- Se unge pelicula cu un strat de Crema apoi urmeaza un Strat de fructe, dupa care Biscuiti maruntiti si iarasi Crema si tot asa mai departe.

6. Dati la frigider pentru macar 2-3 ore.

7. Dupa ce tortul s-a racit bine, se transfera atent pe un platou.

P.S. Daca va place mai dulce puteti presara zahar pudra peste fructe.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise