Tort cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mere

Ingrediente

  • blat:5 oua mari,5 linguri cu varf faina,5 linguri cu zahar,o lingurita praf copt,o lingurita scortisoara,un praf sare,si o lingura zeama de lamaie.
  • umplutura:6 mere mari,zahar,scortisoara,nucsoara,stafide,nuca macinata si un pic de rom
  • glazura:frisca lichida 300 ml
  • ornat:nuci caramelizate

Mod de preparare

Mai intai curatam merele de coaja le scoatem mijlocul cu seminte.Tapetam o forma rotunda cu unt.Facem o umplutura pentru mere,;din nuca macinata ,stafide,un pic de rom,scortisoara si nucsoara le amestecam si umplem merele.Fiecare mar umplut il dam prin zahar amestecat cu scortisoara si le asezam in forma.Dam la cuptor pana se inmoaie bine merele(la mine a durat 30 minute)

In acest timp facem blatul.Separam albusurile de galbenus,galbenusurile cu jumatate din zahar le mixam bine pina se albesc si se topeste zaharul apoi punem faina amestecata cu praful de copt si scortisoara cernute ,in trei reprize.Albusurile le batem spuma cu un pic de sare apoi adaugam restul de zahar cu zeama de lamaie pane se face ca o bezea.Punem mai intai o parte din albus peste compozitia cu galbenusuri,incorporam usor cu o lingura de lemn apoi punem si restul de albus.Scoatem merele din cuptor si turnam compozitia de blat peste ele cat mai uniform.Dam la cuptor pentru 30 minute.In acest timp batem frisca o punem la rece.Caramelizam cateva nuci;cred ca stiti si voi cum dar totusi o sa scriu cum:3,4 linguri de zahar le caramelizam avem grija sa-l supraveghem sa nu se arda cand s-a topit zaharul si a devenit maroniu deschis il luam de pe foc si punem miezul de nuca,amestecam cu coada lingurii de lemn pina se glaseaza bine nuca si o rasturnam pe o hartie de copt sa se raceasca.Cand s-a racit dam prin robot sau il pisam cu ciocanul de snitele.

Scoatem blatul de la cuptor si asa cald dam cu cutitul pe marginea lui si il rasturnam invers sa fie cu merele deasupra.,il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca in bucatarie.Cand s-a racit complet l-am insiropat (asa place familionului meu),am pus frisca din belsug l-am ornat si gata la rece,pana dupa-amiaza cand vine nora mea pe care o cheama Andreea

Ii urez un calduros LA MULTI ANI sa ne traiasca si sa fie fericita alaturi de baiatul meu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise