autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

Tort cu piersici si crema de lapte

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 4 lingurite apa calda, 150g zahar, 120g faina, 50g fecola, 50g cacao amara, 1 praf coptCrema:650 ml lapte, 70g amidon, 2 lg zahar tos, 100 g ciocolata alba, 150 g unt, g zahar pudra, o cutie mare compot de piersiciDecor:frisca,piersici,ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru blat batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul si la urma faina amestecata cu fecola,cacao si praf de copt.

Coacem la 180 de grade pt cca 40 min in tava unsa cu unt. Lasam la racit

Pentru crema amestecam 100 ml lapte cu zaharul tos si amidon. Restul de lapte cu ciocolata rupta bucati se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si se lasa pe foc pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e rece adaugam untul frecat cu zaharul pudra.

Taiem blatul in 2. Insiropam usor primul blat cu zeama de la compotul de piersici, punem jumatatile de piersici cu partea bombata in sus (pastram 1-2 pt decor), punem 3/4 din crema, apoi al doilea blat si insiropam. Deasupra punem restul de crema. Decoram cu frisca, piersici din compot, ciocolata alba rasa. Lasam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake varianta 2

Cheesecake varianta 2

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina. 2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi

1 vot    5 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Foarte frumos prezentata aceasta reteta,felicitari.Sunt sigura ca tortul este o bunatate.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Tortul arata foarte bine.

  • Fara foto

    mihaela idriceanu , 01 decembrie 2009

    raspuns pt mariana: fecola si amidonul sunt 2 chestii total diferite.Fecola e din cartofi si amidonul din porumb.Asta am folosit,asta am scris,fara sa fac nici o incurcatura.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      imi pare rau ca trebuie sa fac o observatie. Cine cauta o reteta nu trebuie sa stie neaparat italiana sau engleza , vrea o reteta. Poti scrie ca folosesti amidon italian(fecola). La blat scrie fecola, iar la crema amidon. Mare incurcatura!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola
  • 50g cacao amara
  • 1 praf coptCrema:650 ml lapte
  • 70g amidon
  • 2 lg zahar tos
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 g unt, g zahar pudra
  • o cutie mare compot de piersiciDecor:frisca,piersici,ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte frumos prezentata aceasta reteta,felicitari.Sunt sigura ca tortul este o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant