Tort cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu portocale

Ingrediente

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 2oua
  • 225g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • 2portocale (zeama si coaja rasa)
  • un praf de nucsoara
  • Sirop:
  • zeama de la 6 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cernuta, intercaland cu zeama de portocale; dupa ce totul este omogenizat, se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt, si se lasa la cuptor 50-60 minute.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un platou, se inteapa cu un bat de frigaruie si se toarna deasupra siropul facut din amestecul ingredientelor intr-un vas pe foc si amestecat pana se ingroasa putin.

Se orneaza deasupra cu rondele fine de portocala apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise