Tort cu turta dulce si mascarpone

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu turta dulce si mascarpone

Ingrediente

  • 200 g foi de prajitura
  • 100 g turta dulce + cateva bucati intregi pentru ornat
  • 250 g branza mascarpone
  • 100 g iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • Pentru toping :
  • 100 g ciocolata menaj
  • 20 g unt

Mod de preparare

Se amesteca branza mascarpone cu iaurtul , zaharul si zeama de lamaie intr-un castron pana devine o crema omogena.

Se faramiteaza turta dulce sau se taie in bucatele cat mai mici apoi se amesteca cu crema rezultata mai sus . Frisca lichida se bate si se amesteca cu aceasta crema .

Topingul se face astfel : Se pune untul la topit intr-un vas , se adauga ciocolata menaj rasa pe razatoare si se amesteca incontinuu pana se topeste .

Foile de prajitura se taie in patrate si se umplu ca si la tort , alternativ , avand 3 blaturi si 2 straturi de crema .

Se orneaza cu bucatele de turta dulce intregi si se toarna toppingul de ciocolata deasupra .

Tortul se serveste dupa ce a fost tinut cel putin doua ore la rece .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise