Tort cu vișine și frișcă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu vișine și frișcă

Ingrediente

  • Blat: 125 g unt, 150 g zahăr, 50 g cacao, 3 ouă, 100 g făină,1 linguriță praf de copt, 1 lingură cafea măcinată
  • Cremă: vișine(aprox. o cană),300 g smântână pt frișcă, 3-4 linguri zahăr farin
  • Sirop: 1 cană zahăr, 1 cană apă
  • Decor: frișcă, vișine

Mod de preparare

Blat:

Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.

Sirop:

Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. (Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.)

Crema:

Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.

Asamblare:

Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise