Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce, de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplut:
  • - 4 banane tari
  • - ornamente ciocolata
  • - caramel de casa
  • - miez de nuca

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.

Adaugam cate un pic pentru compozitia de lapte, amestecand continuu cu un tel para. Omogenizam compozitia si dam deoparte.

Ridicam capacul aparatului Panini Maker Breville cu atentie, si cu ajutorul unui polonic, turnam si formam discuri din aluat. Lasam cateva secunde capacul ridicat, apoi il presam usor, dar nu de tot, astfel ca fiecare clatita sa iasa mai groasa. Lasam aproximativ 20 secunde, apoi ridicam capacul si scoatem clatita formata cu ajutorul unei spatule din lemn. Le asezam pe toate pe un gratar de bucatarie.

Dupa ce le-am copt pe toate, pregatim bananele. Le curatam si le feliem. Nuca o tocam grosier si o coacem cateva secunde intr-o tigaie pe foc. Atentie, cateva secunde doar, altfel se va arde.

Pregatim o farfurie intinsa. Asezam o prima clatita, asezam cateva felii de banane, presaram cateva ornamente de ciocolata, turnam un pic de caramel.

Asezam urmatoarea clatita, iar cateva felii de banane, cateva ornamente de ciocolata si caramel. Repetam operatiunea pana epuizam clatitele, iar stratul superior, il presaram cu nuca prajita, ornamente de ciocolata si iarasi caramel.

Stiu ca e cald, dar puteti savura o felie din minunatia asta alaturi de un lichior de tip latte macchiato, sau un Sheridans, musai cu gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise