autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Blat:, 100g unt, 100g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 3 oua, 125g faina, 40g amidon, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura nuci pisate fin, 50g ciocolata neagra rasa fin, un praf de sare, ½ lingurita coaja de lamaie rasa, Crema de mere:, 350g mere pasate, 2 lingurite amidon, 3 lingurite apa, Crema de branza:, 400g crema de branza(sau mascarpone), 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 plicuri gelatine granule, 250ml frisca lichida, 2 linguri zahar, Pentru decor:, 1 lingura gem de mere, 1 lingura nuci pisate, cacao pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Blat:
Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se adauga in crema de unt,apoi se pune nuca si ciocolata rasa fin.Se omogenizeaza amestecul.Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapatata cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute.Este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema de mere:
Se dizolva amidonul in apa,se adauga crema de mere(se gaseste in supermarket,daca nu aveti,puteti prepara piureul in casa din mere fierte,apoi pasate bine),se pun pe foc sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa bine.Apoi se lasa la racit.
Crema de branza:
Se amesteca crema de branza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga gelatina dizolvata ,conform instructiunilor de pe pachet,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine,impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Se opreste putina crema pentru decor.
Asamblare:
Intr-o forma de tort cu fundul detatasabil se aseaza o folie de plastic,apoi se aseaza blatul,crema de mere iar peste ea se aseaza crema de branza.Tortul se da la rece pentru 2-3 ore.Se scoate apoi din forma,se aseaza pe platou,iar marginea blatului se unge cu gem si se tapeteaza cu nuca pisata.Se taie fasii de hartie de copt late de 1 cm,se aseaza sub forma de gratar pe tort si intervalele se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa.Se scot cu grija fasiile de hartie.Se decoreaza cu crema pastrata si felii de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

23 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Tentatie absoluta!***** Ce decoratie delicata ai realizat; arata superb. Am salvat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125g faina
  • 40g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura nuci pisate fin
  • 50g ciocolata neagra rasa fin
  • un praf de sare
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • Crema de mere:
  • 350g mere pasate
  • 2 lingurite amidon
  • 3 lingurite apa
  • Crema de branza:
  • 400g crema de branza(sau mascarpone)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatine granule
  • 250ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 1 lingura gem de mere
  • 1 lingura nuci pisate
  • cacao pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Tentatie absoluta!***** Ce decoratie delicata ai realizat; arata superb. Am salvat reteta.

Retete

din Torturi

Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de

0 voturi    0 comentarii
2h 55 min
Dulciuri diverse
Tort rapid