Tort de migdale cu portocala

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de migdale cu portocala

Ingrediente

  • Pentru o tava rotunda 24cm
  • 4oua
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar de suc de portocala
  • coaja de la o portocala rasa
  • 1/2 pahar ulei de cannola
  • 3 1/2pahar de migdale macinate
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 3 linguri lichior de migdale
  • 250 ml de smantana ptr frisca - nu-i obligatoriu

Mod de preparare

Se bat ouale bine si se adauga treptat zaharul pina devin o spuma mai deschisa se micsoreaza viteza mixerului si se adauga treptat restul ingridentelor.

Se unge o tava usor se toarna compozitia in tava si se da la copt in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade.

Se coace c-am 35 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.

O lasam sa se raceasca si putem servi.Eu am uns-o cu frisca si am presarat bombonele colorate.

Este o prajitura simpla si foarte gustoasa si usor de facut.

Important de mentionat este o prajitura usoara caci nu contine faina si nici gluten este preferabila si in cazuri de dieta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise