Ingrediente
-28 piscoturi de sampanie, -500 grame capsuni proaspete, -2 galbenusuri, -1 lingura de faina, -2 linguri de zahar, -1/2 lingurita esenta de vanilie, -1/2 lingurita esenta de rom, -600 ml lapte, -300 ml frisca, -20 grame gelatina, -frunza de menta verde pentru decor, -o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
26 voturi
Mod de preparare
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.
Alice85 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010
Superb,imi lasa gura apa***** Felicitari.
constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010
Felicitari,e super !
Mihaela11 , 20 aprilie 2010
Draga Ana, Niciunde in reteta nu apar 500 g gem de capsuni; am indicat clar 500 gm capsuni care se taie felii si se pastreaza cateva care se taie in jumatati pentru decor !!!!!!!!!!!! Inainte de a comenta reteta te rog citeste-o cu atentie!
ana , 08 aprilie 2010
Super interesanta reteta, chiar sunt in cautare de un asemenea tort, dar, am o mica nedumerire: n-am inteles unde pui cele 500 g gem de capsuni. Multumesc mult!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Ai fost insistenta si ti-a iesit foarte frumos si banuiesc ca si bun ca nu insistai tu atata pe el.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
I-mi place,si eu am cateva reviste Click,nu am incercat inca nici o reteta..mi-ai dat o idee buna cu tortuletul!Felicitari!
susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Mihaela si tortuletul tau arata tare bine, micut si cochet. Vad ca l-ai facut din revista click pofta buna, este revista mea preferata nu am pierdut niciun numar pana acum. Am fost premiata in doua numere si o cumpar in continuare. Sa-mi spui si mie te rog cum a iesit?