Se freaca galbenusurile cu 350g zahar, se adauga 4 linguri faina si jumatate de litru lapte (treptat, amestecandu-se cu grija, sa nu se faca cocoloase). Se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se adauga si gelatina, dizolvata in apa rece si se ia oala de pe foc, se amesteca pentru incorporare.
Cand e rece amestecul, se adauga albusurile batute spuma cu 150 g zahar, pe baie de aburi. La fel, se amesteca cu grija. Se imparte crema in doua: jumatate se amesteca cu cacao, esenta rom, stafide; cealalta cu zahar vanilat si fructe (dupa preferinta) taiate bucati.
Se toarna cele doua compozitii una peste alta intr-o forma tapetata cu folie si se da la rece. Cand se scoate din frigider se rastoarna tortul pe un platou.
Optional, puteti orna cu frisca sau ciocolata rasa; sau se poate tapeta vasul cu felii de fructe, inainte de a turna cele doua compozitii.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii