Tort spirala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort spirala

Ingrediente

  • Pentru blaturi:14 oua,14 linguri zahar,14 linguri ulei,14 linguri faina si o portocala.
  • Pentru umplutura si decor:3 plicuri crema de lamiie, cite un plic de crema de vanilie si de ciocolata si 2 plicuri de frisca.?(de la Dr.Oetker)

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu uleiul(pus ca la maioneza)si zaharul,iar dupa omogenizare se toarna in albusurile batute(pt aroma si o culoare mai puternica eu am batut albusurile cu coaja de la o portocala,iar sucul l-am amestecat cu galbenusurile),amestecind de jos in sus pina se omgenizeaza,apoi aaugam faina si amestecam bine.Aceasta compozitie o turnam o parte in tava de aragaz si cealalta intr-o forma rotunda si le dam la cuptor.

Intre timp pregatim cremele conform instructiunilor de pe pachet si le dam la rece.

Dupa racirea blaturilor incepem asamblarea:blatul rotund il taiem in doua,iar cel din tava il taiem in 4-5 fisii pe lungimea tavii.Punem mai intii primul blat rotund si punem crema de lamiie,si apoi incepem sa aeszam fisiile din tava(eu am pus in mijloc crema de lamiie si apoi alternativ ciocolata si vanilie si am terminat cu lamiie),Dupa ce am terminat punem deasupra un strat de crema de lamiie si cealalta parte din blatul rotund si imbracam tortul in frisca si il ornam.

Se pot folosi si alte combinatii de creme ,dar la noi astea sint preferate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise