autor:

dalia trifa

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Totike sau sarmale in foi de stevie

Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2017

Ingrediente
, 500 gr carne de porc, 100 gr ceafa de porc afumata, 1 ceapa mijlocie, 2 linguri cu varf de orez ( 50 gr ), foi de stevie, 1 foaie de dafin, marar, putin cimbru, 20 ge piper boabe, boia de ardei dulce, frunze de macrici

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale.

Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca sa-si dezvolte aroma. Peste tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa, putina sare, un varf de lingurita de piper, boiaua de ardei dulce si 1 dl apa rece, cu care se bate bine ca sa fie tocatura mai frageda. Foaia de stevie, dupa ce s-a luat nervura, se pune pe o tabla de lemn pentru ca este foarte frageda, se pune o lingurita de tocatura asezata pe latimea frunzei, asa ca sa ramana si la un capat si la altul al tocaturii, frunza libera de 1 cm. Se intoarce frunza la un capat, peste tocatura si se incepe rularea din capatul mai lung, pana ce se infasoara toata frunza, apoi se introduce si capatul ingust care a ramas liber, inauntru. In acest fel, sarmalele nu se desfac la fiert. Cand sunt gata sarmalele, se asaza in oala. Pe fundul oalei, se asaza frunze de macris, si pe deasupra sarmalelor, si se pun la fiert, cam o ora.

Peste ele, se pune apa rece cu sare ca sa fiarba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Totike sau sarmale in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • STELA , 16 iunie 2017

    UAU IMI PLAC SARMALUTELE CU FRUNZE DE SREVIE,HREAN,SFECLA,POTBAL,TEI CU VARZA IMI PLAC DAR NU AM VOIE

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc
  • 100 gr ceafa de porc afumata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri cu varf de orez ( 50 gr )
  • foi de stevie
  • 1 foaie de dafin
  • marar
  • putin cimbru
  • 20 ge piper boabe
  • boia de ardei dulce
  • frunze de macrici

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

STELA

UAU IMI PLAC SARMALUTELE CU FRUNZE DE SREVIE,HREAN,SFECLA,POTBAL,TEI CU VARZA IMI PLAC DAR NU AM VOIE

Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
File de porc cu suc de portocale in crusta cu cartofi fondanti si sos Bordelaise