Turte cu varza la tigaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turte cu varza la tigaie

Ingrediente

  • Faina 500g-600g
  • 42g drojdie(un cub de drojdie proaspata)
  • 200ml apa calduta
  • un praf de zahar
  • un praf de sare
  • 50ml uei
  • 500g varza murata.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi se pune faina ,si la sfarsit uleiul si praful de sare.Se framanta aluatul pana se incorporeaza bine uleiul si devine putin elastic.Aluatul trebuie sa aibe consistenta lobului de ureche ,moale si pläcut la pipäit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut cam 30 de minute.

In timp ce aluatul creste se pregateste varza.Eu am avut varza gata pregatita, dar in cazul in care avem varza acra,ne pregatita ,se procedeaza in feul urmator :se spala varza ,eventual se lasa putin la dezacrit,se stoarce si se toaca foarte marunt.Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei ,se condimenteaza varza cu piper si dupa preferinta un varf de cutit de bia de ardei si se caleste putin ,pentru a prinde un gust mai pläcut si pentru a se evapora apa care mai este retinuta de varza. Se lasa la racit, pentru a nu se opari aluatul.

Dupa ce a crescut coca, se rupe cu mana gramajoare din ea , se formeaza turtele cu mana .Fara a folosii facaletul .In mijlocul aluatului se pune varza si se aduce aluatul din lateral spre centru ,apoi se lateste turta tot cu mana ,de dimensiunea tigaii in care urmeaza a fii pusa.

Se pune tagaia pe foc ,fara a pune nici un fel de grasime in ea.Se lasa goala pe foc ,cu capacul pe ea,pana caldura incalzeste bine capacul.Se reduce focul spre mijlociu,tigaia fiind pregatita se pune turta in ea,se pune capacul si se lasa pana turta formeaza basici , apoi se intoarce pentru a se rumeni si pe partea cealalta.

Sunt foarte bune la cina cu un pahar de lapte batut.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise