Turte cu varza la tigaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turte cu varza la tigaie

Ingrediente

  • Faina 500g-600g
  • 42g drojdie(un cub de drojdie proaspata)
  • 200ml apa calduta
  • un praf de zahar
  • un praf de sare
  • 50ml uei
  • 500g varza murata.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi se pune faina ,si la sfarsit uleiul si praful de sare.Se framanta aluatul pana se incorporeaza bine uleiul si devine putin elastic.Aluatul trebuie sa aibe consistenta lobului de ureche ,moale si pläcut la pipäit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut cam 30 de minute.

In timp ce aluatul creste se pregateste varza.Eu am avut varza gata pregatita, dar in cazul in care avem varza acra,ne pregatita ,se procedeaza in feul urmator :se spala varza ,eventual se lasa putin la dezacrit,se stoarce si se toaca foarte marunt.Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei ,se condimenteaza varza cu piper si dupa preferinta un varf de cutit de bia de ardei si se caleste putin ,pentru a prinde un gust mai pläcut si pentru a se evapora apa care mai este retinuta de varza. Se lasa la racit, pentru a nu se opari aluatul.

Dupa ce a crescut coca, se rupe cu mana gramajoare din ea , se formeaza turtele cu mana .Fara a folosii facaletul .In mijlocul aluatului se pune varza si se aduce aluatul din lateral spre centru ,apoi se lateste turta tot cu mana ,de dimensiunea tigaii in care urmeaza a fii pusa.

Se pune tagaia pe foc ,fara a pune nici un fel de grasime in ea.Se lasa goala pe foc ,cu capacul pe ea,pana caldura incalzeste bine capacul.Se reduce focul spre mijlociu,tigaia fiind pregatita se pune turta in ea,se pune capacul si se lasa pana turta formeaza basici , apoi se intoarce pentru a se rumeni si pe partea cealalta.

Sunt foarte bune la cina cu un pahar de lapte batut.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor