Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
Faina 500g-600g ,42g drojdie(un cub de drojdie proaspata),200ml apa calduta ,un praf de zahar ,un praf de sare, uei,500g varza murata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

71 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi se pune faina ,si la sfarsit uleiul si praful de sare.Se framanta aluatul pana se incorporeaza bine uleiul si devine putin elastic.Aluatul trebuie sa aibe consistenta lobului de ureche ,moale si pläcut la pipäit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut cam 30 de minute.
In timp ce aluatul creste se pregateste varza.Eu am avut varza gata pregatita, dar in cazul in care avem varza acra,ne pregatita ,se procedeaza in feul urmator :se spala varza ,eventual se lasa putin la dezacrit,se stoarce si se toaca foarte marunt.Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei ,se condimenteaza varza cu piper si dupa preferinta un varf de cutit de bia de ardei si se caleste putin ,pentru a prinde un gust mai pläcut si pentru a se evapora apa care mai este retinuta de varza. Se lasa la racit, pentru a nu se opari aluatul.
Dupa ce a crescut coca, se rupe cu mana gramajoare din ea , se formeaza turtele cu mana .Fara a folosii facaletul .In mijlocul aluatului se pune varza si se aduce aluatul din lateral spre centru ,apoi se lateste turta tot cu mana ,de dimensiunea tigaii in care urmeaza a fii pusa.
Se pune tagaia pe foc ,fara a pune nici un fel de grasime in ea.Se lasa goala pe foc ,cu capacul pe ea,pana caldura incalzeste bine capacul.Se reduce focul spre mijlociu,tigaia fiind pregatita se pune turta in ea,se pune capacul si se lasa pana turta formeaza basici , apoi se intoarce pentru a se rumeni si pe partea cealalta.
Sunt foarte bune la cina cu un pahar de lapte batut.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu varza la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci Ornamentale

Ciuperci Ornamentale

1.Se iau ciupercile si le curatam de pielita. 2.Se spala si se prajesc in tigaie si se presara sare

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Branza de migdale

Branza de migdale

Migdalele se lasa la inmuiat in apa aprox 8 ore. Pentru a le decoji lasati-le 5 minute in apa calda

3 voturi    3 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 41 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Stratulat , 19 mai 2015

    Foarte bine ceapa ii sanatoasa ,la sarmale pun o jumatate de kg de ceapa la 1 kg de carne dar ies foarte bune .

  • Fara foto

    Maria Stratulat , 19 mai 2015

    Laura Alexandra cu varza sint bune sau cu ce vrei sa pui in ele .

  • Fara foto

    Maria Stratulat , 19 mai 2015

    Lenutza Cocirla Bedrule Ii foarte buna si mai sanatoasa decit brinza .

    • Fara foto

      Oana Mihaela Zaharcu , 27 februarie 2015

      Minunate...mai ales acum în post.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2014

      Da,sunt bune si cu varza si cu cartofi si cu branza eu fac cu de toate si fiecare mananca cu ce-i place.

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 28 octombrie 2014

      La 200 ml de apa este suficient o jumatate de cub de drojdie, asta e parerea mea , nu sa contrazic pe altii. Am scoala vietii si nu scoala de bucatar. Eu pun ceapa la calit si apoi arunc varza peste ceapa si calesc cu totul. Daca ma gandesc putin, eu doar in prajituri nu pun ceapa !

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 27 octombrie 2014

      Mai scriu ca n-am obosit, Puteti face si cu carne . Carne tocata , slaba . Tocati o ceapa maaare, cat puteti de marunt. O aruncati in tigaia cu putin ulei incins, O alergati putin prin uleiul incins apoi puneti carnea tocata peste ceapa. Amestecati, mestecati pe foc pana se face carnea, abea incepe sa dea in rumeneala . o puneti la racit . daca este nevoie, depinde de carne, o puneti la scurs. ceva sita, eu fac o gramada inalta si plusul de grasime coboara pe marginea farfuriei. dupa ce s-a racit carnea + sare+ piper + 1- 2 oua. amestecati bn , umpleti placintelele, Toooate aceste umpluturi : dovleac, branza, mere, varza acra, carne, le puteti face si cu foi cumparate. placinta creata, placinta sul, placinta la tigaie!

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 27 octombrie 2014

      Eu nu pun boia dar, pun 1sau 2 oua dupa ce s-a racit varza. Dupa ce mananci aceste placintele , dai cu caciula dupa caini, de bucurie , Mai fierb cartofii taiati mai mari , ii scurg f bn , ii pisez si ii amestec cu ceapa prajita ,mai multicica +sare + piper dupa dorinta Cand s-au racit acesti cartofeii, pun 1-2 oua, amestec si umplu cocutele . Puteti pune lapte inloc de apa in coca. Am o metoda simpla de impaturit , nu ma duce capul sa explic

    • Fara foto

      Adrian Stanca , 25 octombrie 2014

      Am uitat sa spun ca eu folosesc masina de paine si fac aluatul pentru pizza. In zona mea se numesc placinte padurenesti.

    • Fara foto

      Adrian Stanca , 25 octombrie 2014

      Este ideala de pachet la scoala sau la serviciu

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2014

      Sunt un deliciu,eu umplu cu cvarza dulce calita,pireu de cartufi cu piper,carne macinata,branza cu marar.

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 05 august 2014

      Laura Alexandra multumesc frumos pentru aprecieri :) Eu abia am fost acasa la Bucuresti 3 säptämani . Probabil la iarnä de särbätori , sau in primävara viitoare . Chiar vrei sä turtelim aceste värzäri impreunä ???? Multumesc de invitatie , de ce nu ? :))

    • Fara foto

      Laura Alexandra , 04 august 2014

      nu cred ca ai postat reteta asta........toate amintirile m-au napadit .... :(( dar oricine ce ar zice nu o sa o intreaca nimeni pe Buni Maria la placintele astea si la altele era cea mai buna. cand veniti acasa? sa punem de-un varzar in clan .. ca si pe timpuri! va pup :*

    • Fara foto

      Ilona Bányai , 24 iunie 2014

      igen

    • Fara foto

      Kormos Alfréd , 23 iunie 2014

      Ilike tudsz ilyet?

    • Fara foto

      Ilona Bányai , 23 iunie 2014

      fierb cartofi in coajá, curát cartofi , cálesc ceapá multá adaug cartofi rázáliti un pic de piper , sare si un pic de boia , cálesc un pic si cu aceastá compozitie umplu acest aluat. am ami umplut cu dulceatá, telemea,suncá poftá buná , scuze dacá n-am scris foarte corect

    • Fara foto

      Ianovici Marcela , 05 martie 2014

      Cu telemea de oi frecata cu putin unt, smantana, marar si 1 ou!

    • Laryssa_Manole Piciu

      Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

      foarte tare . ....

    • Fara foto

      Pasarea Phoenix , 19 decembrie 2013

      am sa fac si eu

    • Fara foto

      Lenutza Cocirla Bedrule , 26 noiembrie 2013

      La 200 ml de apa este suficient o jumatate de cub de drojdie, asta e parerea mea , nu sa contrazic pe altii. Am scoala vietii si nu scoala de bucatar. Eu pun ceapa la calit si apoi arunc varza peste ceapa si calesc cu totul. Daca ma gandesc putin, eu doar in prajituri nu pun ceapa !

    • Fara foto

      Lenutza Cocirla Bedrule , 24 noiembrie 2013

      INTERESANT!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

      delicioase

    • Fara foto

      Marinela Iovicici , 10 noiembrie 2013

      Cu varza calita dulce sunt bestiale :) Eu le coc in tigaia doubleta

    • Fara foto

      Sorina Gabriela Anghel , 12 octombrie 2013

      La 200 ml de apa este suficient o jumatate de cub de drojdie, asta e parerea mea , nu sa contrazic pe altii. Am scoala vietii si nu scoala de bucatar. Eu pun ceapa la calit si apoi arunc varza peste ceapa si calesc cu totul. Daca ma gandesc putin, eu doar in prajituri nu pun ceapa !

    • Fara foto

      Mancare Romaneasca , 10 octombrie 2013

      foarte gustoasa

    • Fara foto

      Hotea Onita , 10 octombrie 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Marius Vesa , 01 septembrie 2013

      La 200 ml de apa este suficient o jumatate de cub de drojdie, asta e parerea mea , nu sa contrazic pe altii. Am scoala vietii si nu scoala de bucatar. Eu pun ceapa la calit si apoi arunc varza peste ceapa si calesc cu totul. Daca ma gandesc putin, eu doar in prajituri nu pun ceapa !

    • Fara foto

      Georgescu Elena Rezinela , 31 august 2013

      bunaaaaa, dar se pote pune si alceva?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Cred ca sunt o bunatate,sigur voi face si eu !

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      vaaiii Sorina mi-a lasat gura apa ... cred ca de la varza murata :))) Cred ca sint super-bune ! O sa incerc si eu neaparat, mai ales ca se coc fara ulei si sint sanatoase. Multumesc de reteta !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Un deliciu asa cu varza acra. Arata minunat. Felicitari.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      deosebite, gustoase, satioase.....

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      va multumesc mult , gustoasele mele pentru evaluari :) va pup si va imbratisez cu drag

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Delicioase !***** Mmmmmmmmmmmmmm...Imi plac toate mancarurile cu varza murata.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      am mincat asa ceva -sint foarte bune si iti multumesc pentru reteta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Am pregatit si eu asa ceva dar cu foietaj ( aveam asa ceva in casa si a fost mai comod ).Eu le-am copt in cuptor in tava (cu hartie pentru copt).Sunt o bunatate....

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Bună turta ta. O să fac si eu, dar o să călesc şi niste ceapă. La noi se coc în cuptor şi le zice "lichie", dar se fac mai ales cu varza dulce. O sa vad si cu acra ca e de sezon. Felicitări. Merge cu laptele meu covăsât. Facem un schimb?!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Va mutumesc fetele mele dragi...m-ati facut sa si rad ...asa simple si atat de multe pofte :)) Va imbratisez si va pup

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Gabi, nu ai rusine fato ? mai facut sa salivez toata tastiera :)) Doamne cat de bine arata, nu stiu daca ai stiut, dar placinta cu varza murata este cea pe care nu o refuz niciodata, atat de mult imi place :D !!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Ehe...ce as mai manca si eu o turta de-asta...ca tare buna tre sa fie. Da cred ca-mi fac si eu...ca mi-ai facut o pofta ....*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      ce deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

71 voturi

Ingrediente

  • Faina 500g-600g ,42g drojdie(un cub de drojdie proaspata),200ml apa calduta ,un praf de zahar ,un praf de sare, uei,500g varza murata.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Da,sunt bune si cu varza si cu cartofi si cu branza eu fac cu de toate si fiecare mananca cu ce-i place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane raw cu quinoa si cocos