autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
Ex.2 vinete, 2 dovlecei, Se pot servi ca atare,stropite cu zeama de lamaie,cu sos vinegreta sau cu sos alb., Pentru sosul vinegreta : zeama de lamaie,zeama de grapefruit,otet de mere sau otet balsamic,ulei de masline,sare,piper,cimbru,busuioc,menta., Pentru sosul alb :iaurt,smantana,marar tocat,putin usturoi pisat,putina zeama de lamaie,sare,cimbru,piper.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

67 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca 5-7 mm(sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Dovleceii se spala,se taie la capete ,se taie rondele de cca 5-7 mm (sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru aroma ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi simple,cu zeama de lamaie, cu sos vinegreta, cu sos alb sau garnitura la preparate din carne,peste sau mancaruri din legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Vinete si dovlecei pe gratar

Vinete si dovlecei pe gratar

Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate).

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

mancare de porc cu vinete si dovlecei la gratar

se taie carnea,carnatii si sunca bucati si se prajeste in ulei.cand incepe sa se rumeneasca se pune

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

  • 27 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Da si ceapa, rosiile, ardeii sunt o minunatie la gratar...

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Eu am facut si ceapa rosie la gratar si am servit toate legumele cu mujdei de usturoi

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Sanatate curata...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Usor de facut si foarte bune....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      O mancare de nota 10 !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Intr-adevar sunt o bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Sunt gustoase si sanatoase...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Va multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Felicitari pentru frumoasa prezentare,sunt un deliciu la gratar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Si mie imi plac legumele pregatite in acest mod. Felicitari pentru prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc mult...Intr-adevar sunt gustoase,sanatoase...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      bun si sanatos,ador legumele la gratar

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      O reteta foarte reusita.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Super gustose cred ca sunt,felicitari si foarte sanatoase.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Sanatos si gustos meniul propus.Cred ca ar merge si cu putin mujdei de usturoi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Va multumesc foarte mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Frumoasa prezentare.

    • gheorghe irina , 23 iulie 2009

      Felicitari..arata ft bine..o sa incerc si eu..vinetele sunt preferatele mele,oricum ar fi ele pregatite

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O mancare usoara si o prezentare frumoasa.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

67 voturi

Ingrediente

  • Ex.2 vinete
  • 2 dovlecei
  • Se pot servi ca atare,stropite cu zeama de lamaie,cu sos vinegreta sau cu sos alb.
  • Pentru sosul vinegreta : zeama de lamaie,zeama de grapefruit,otet de mere sau otet balsamic,ulei de masline,sare,piper,cimbru,busuioc,menta.
  • Pentru sosul alb :iaurt,smantana,marar tocat,putin usturoi pisat,putina zeama de lamaie,sare,cimbru,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Da si ceapa, rosiile, ardeii sunt o minunatie la gratar...

Retete

din Retete de post

Chiftele de post din linte rosie si sfecla Chiftele de post din linte rosie si sfecla

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec vegan Chec vegan

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade C si se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Intr-un bol se bate spuma piureul de mere

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Ness cafe frappe cu bautura din soia