autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Vitel in sos tomat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 septembrie 2009

Ingrediente
800 g carne macra vitel, 1 cana vin alb, 4 catei usturoi, zeama de la 1 lamaie, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri otet, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina, ulei de masline, 200 g rosii la cutie ( cu sos cu tot), sare, piper, boia iute

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus.
Se incinge ulei in tigaie si se prajesc bucatile de carne pe toate partile.Adaugam usturoiul taiat felii , vinul si otetul.Se da in clocot la foc mic pina ce se evapora sosul.
Se acopera carnea cu apa , se adauga scortisoara si zaharul si se fierbe la foc mic pina ce se fragezeste carnea.
Adaugam rosiile cu sosul, sare, piper si boia. Lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul. Adaugam la sfarsit zeama de lamaie.
Se poate servi cu puire de cartofi sau cu pilaf de orez...
Pofta buna !

Aceasta reteta greceasca am...imprumutat-o de la Radu Popovici- Asia Cafe...a iesit minunata si vi-o recomand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chiftelute cu carne de curcan

chiftelute cu carne de curcan

Se toaca carnea ,se amesteca cu ceapa tocata ft fin,patrunjel tocat marunt,painea inmuiata si stoarsa

5 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Buzunare cu ciuperci

Buzunare cu ciuperci

Incepem cu ciupercile pe care le curatam le spalam. Razuim cateva ciuperci pt umplutura pe razatoarea

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    raluca (Bucatar sef):

    da am pregatit de multe ori pt ca locuiesc in grecia si aici acest fel de mancare se numeste kokinisto

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Deliciasa. Tare bun.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    O reteta gustoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Foarte buna.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne macra vitel
  • 1 cana vin alb
  • 4 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • ulei de masline
  • 200 g rosii la cutie ( cu sos cu tot)
  • sare
  • piper
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cartofi cu carne in rola