Ingrediente
800 g carne macra vitel, 1 cana vin alb, 4 catei usturoi, zeama de la 1 lamaie, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri otet, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina, ulei de masline, 200 g rosii la cutie ( cu sos cu tot), sare, piper, boia iute
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
8 voturi
Mod de preparare
Se incinge ulei in tigaie si se prajesc bucatile de carne pe toate partile.Adaugam usturoiul taiat felii , vinul si otetul.Se da in clocot la foc mic pina ce se evapora sosul.
Se acopera carnea cu apa , se adauga scortisoara si zaharul si se fierbe la foc mic pina ce se fragezeste carnea.
Adaugam rosiile cu sosul, sare, piper si boia. Lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul. Adaugam la sfarsit zeama de lamaie.
Se poate servi cu puire de cartofi sau cu pilaf de orez...
Pofta buna !
Aceasta reteta greceasca am...imprumutat-o de la Radu Popovici- Asia Cafe...a iesit minunata si vi-o recomand.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Foarte buna.
Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Foarte bun!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Foarte buna reteta!