autor:

murigneau

» » Supe de carne

Zama gulas (Gulyas Leves)

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
-1 kg carne de oaie sau de vita, - 2-3 oase cu putina carne, - 0,75 kg cartofi, - 2-3 cepe, - 2-3 morcovi, - 1buc. ardei gras, - 1-2 buc. ardei iute, - 150 g. bulion, - 1 radacina patrunjel sau telina, - 2 linguri ulei, - sare, - piper, - boia, - vegeta de casa

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

33 voturi

Mod de preparare

Este varianta de gulas pe care o servim la felul I.

Intr-o oala se fierb oasele si se spumeaza de cateva ori. Se adauga zarzavatul intreg si se continua fierberea pana carnea se desprinde de pe oase. Se scot oasele si legumele din oala.
In timp ce oasele fierb, carnea de oaie se curata si se taie cubulete. La fel si cartofii.
Intr-o cratita, se caleste ceapa in uleiul incins, pana sticleste. Apoi se adauga carnea, se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Carnea se caleste sub capac pana-si schimba culoarea. Din cand in cand se adauga din zeama de oase din oala pentru a se patrunde bine si se fierbe innabusit. Se adauga ardeiul gras taiat marunt si bulionul.
Dupa ce carnea este bine patrunsa se toarna in oala impreuna cu compozitia din cratita si cartofii taiati cubulete peste zeama de oase. Se continua fierberea, se mai condimenteaza daca este cazul si se adauga ardeiul iute taiat rondele.
Dupa alte retete se pot prepara si adauga in zama si galuste de gris. Cand fierberea s-a incheiat luam oala cu zama de pe foc, il acoperim cu un capac si lasam sa se patrunda aromele.
Se serveste calda cu ardei iute (daca nu a fost ardeiata compozitia).
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama gulas (Gulyas Leves)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de cartofi cu carne de porc

Supa de cartofi cu carne de porc

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Ostropel de peste

Ostropel de peste

Dupa ce curatati pestele,puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre

3 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Vali , 24 iulie 2017

    Se fac galustele din faina cu ou, nu din gris si zarzavatul se taie rondele la zama de gulas iar chimenul este condimentul care nu lipseste din gulasul traditional unguresc

  • Chava

    Chava (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    De acord cu ceilalti galustele nu se face din gris si lipsesc condimente.Altfel e bun ca o supica de carne cu legume.Iar legumele se taie cubulete dar in reteta originala maghiara se taie rondele.

  • Fara foto

    Szemcsy (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Cam niste indegriente lipsesc. De ex: Chimen, galuste( csipetke), rosii. Asta sigur ca nu e dupa reteta traditionala unguresc.

    • Fara foto

      Gae , 17 iunie 2010

      Gulas fara chimen?! Se poate?!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata supere felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Bun. bun gulyasul ! Galustele nu se fac din gris ci din ou si faina ! http://www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/gulyas-la-ceaun.html Cel mai bun gulyas iese facut la ceaun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

33 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de oaie sau de vita
  • - 2-3 oase cu putina carne
  • - 0,75 kg cartofi
  • - 2-3 cepe
  • - 2-3 morcovi
  • - 1buc. ardei gras
  • - 1-2 buc. ardei iute
  • - 150 g. bulion
  • - 1 radacina patrunjel sau telina
  • - 2 linguri ulei
  • - sare
  • - piper
  • - boia
  • - vegeta de casa

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Valy Vali

Se fac galustele din faina cu ou, nu din gris si zarzavatul se taie rondele la zama de gulas iar chimenul este condimentul care nu lipseste din gulasul traditional unguresc

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de tortellini