Este varianta de gulas pe care o servim la felul I.
Intr-o oala se fierb oasele si se spumeaza de cateva ori. Se adauga zarzavatul intreg si se continua fierberea pana carnea se desprinde de pe oase. Se scot oasele si legumele din oala.
In timp ce oasele fierb, carnea de oaie se curata si se taie cubulete. La fel si cartofii.
Intr-o cratita, se caleste ceapa in uleiul incins, pana sticleste. Apoi se adauga carnea, se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Carnea se caleste sub capac pana-si schimba culoarea. Din cand in cand se adauga din zeama de oase din oala pentru a se patrunde bine si se fierbe innabusit. Se adauga ardeiul gras taiat marunt si bulionul.
Dupa ce carnea este bine patrunsa se toarna in oala impreuna cu compozitia din cratita si cartofii taiati cubulete peste zeama de oase. Se continua fierberea, se mai condimenteaza daca este cazul si se adauga ardeiul iute taiat rondele.
Dupa alte retete se pot prepara si adauga in zama si galuste de gris. Cand fierberea s-a incheiat luam oala cu zama de pe foc, il acoperim cu un capac si lasam sa se patrunda aromele.
Se serveste calda cu ardei iute (daca nu a fost ardeiata compozitia).
Pofta buna !
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii