Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa

Ingrediente

  • 500 g zmeura
  • 250 g zahar
  • 700 ml vodka de 40 de grade

Mod de preparare

Zmeurata sau aromatul lichior de zmeura se prepara extrem de simplu. Aveti nevoie doar de putina rabdare, zmeura aromata, zahar si o vodka simpla de 40 de grade sau alcool dublu rafinat.

Eu obisnuiesc s-o fac cu vodka, zmeurata de casa iese delicata, gustoasa si foarte aromata.

Asadar, alegeti zmeura bine coapta si puneti-o intr-un borcan incapator impreuna cu zaharul, in straturi. Puneti deasupra o farfurioara sau capacul borcanului fara a-l infileta. Pastrati borcanul la temperatura camerei 3-4 zile, agitand-ul zilnic pentru a se dizolva zaharul.

Dupa ce am obtinut deliciosul sirop de zmeura, adaugam vodka sau alcoolul si amestecam bine pentru omogenizare.

Punem din nou borcanul la odihna timp de o saptamana in camara si apoi putem filtra zmeurata de casa.

Trecem licoarea printr-o sita fina, chiar de mai mute ori daca este nevoie ( eventual punem un tifon peste sita) si o imbuteliem in sticlute frumoase.

O putem aseza in camara, debara sau beci pana in momentul servirii.

Zmeurata de casa sau aromatul lichior de zmeura este o bautura deosebit de fina, pe care merita s-o preparam macar o data. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta