Chiar dacă cu toţii ştim că papanaşii sunt un desert specific ţării noastre, se pare că nu e chiar aşa.
Aceste gogoşi delicioase au o legendă amuzantă care vine tocmai din ... Danemarca. Un căpitan de vas, încercând să strunească cârma în timp ce mânca o gogoaşă, probabil luat prin surpindere de valurile puternice, a înfipt desertul într-una din spiţele cârmei ca să îşi poată folosi ambele braţe şi a salvat generaţii întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.
Papanaşii fierţi îşi au originile în Imperiul Austro-Ungar, dar noi ne putem mândri cu varianta lor prăjită, specifică Moldovei. Cu o formă rotundă, de inel, papanaşii au în compoziţie griş şi brânză de vaci, spre deosebire de gogoşile clasice la care se pune făină. Decoraţi cu smântână şi dulceaţă de felurite fructe, noi nu ştim pe nimeni care să refuze un astfel de desert.
Bineînţeles reţete găsim o mulţime, clasice sau îmbunătăţite. Am făcut o mică selecţie şi trebuie să le încercaţi pe toate cât mai repede!
Papanaşi cu miere, rostogoliţi prin migdale
Şi desigur, clasici papanaşi prăjiţi cu multă smântână şi multă dulceaţă
Poftă bună!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii