Chiar dacă cu toţii ştim că papanaşii sunt un desert specific ţării noastre, se pare că nu e chiar aşa.

Aceste gogoşi delicioase au o legendă amuzantă care vine tocmai din ... Danemarca. Un căpitan de vas, încercând să strunească cârma în timp ce mânca o gogoaşă, probabil luat prin surpindere de valurile puternice, a înfipt desertul într-una din spiţele cârmei ca să îşi poată folosi ambele braţe şi a salvat generaţii întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic.

Papanaşii fierţi îşi au originile în Imperiul Austro-Ungar, dar noi ne putem mândri cu varianta lor prăjită, specifică Moldovei. Cu o formă rotundă, de inel, papanaşii au în compoziţie griş şi brânză de vaci, spre deosebire de gogoşile clasice la care se pune făină. Decoraţi cu smântână şi dulceaţă de felurite fructe, noi nu ştim pe nimeni care să refuze un astfel de desert.

Bineînţeles reţete găsim o mulţime, clasice sau îmbunătăţite. Am făcut o mică selecţie şi trebuie să le încercaţi pe toate cât mai repede!

Papanaşi fierţi, dobrogeni




Papanaşi cu miere, rostogoliţi prin migdale





Şi desigur, clasici papanaşi prăjiţi cu multă smântână şi multă dulceaţă



Poftă bună!

Sursă imagine principală.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    georgeo arental, 05 mai 2015

    yeeeey