Delta Dunării este un loc unic, fascinant, cu oameni primitori şi descurcăreţi. O excursie aici nu este completă fără experienţa culinară care la rândul ei este specială: peşte, peşte, peşte, Delta Dunării este raiul iubitorilor de peşte!
Am ales câteva reţete care să vă ducă în atmosfera de acolo!
Scrumbie umplută cu verdeţuri
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 buc.scrumbie poaspata
2-3 lamai
o legatura patrunjel proaspat
coditele,foile de la o legatura ceapa verde
o legatura marar proaspat
sare,piper,busuioc dupa gust
Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala bine,se sterge sau se lasa la zvantat,dupa care se cresteaza pe burta pana la sira spinarii, ca sa intre cat mai multa compozitie. Scrumbia nu trebuie crestata pe laterale asa cum se procedeaza la scrumbia pe gratar! Se umplu cu amestecul din verdeturile tocate marunt, sare, piper,busuioc si putina zeama de lamaie. Se presara scrumbiile cu putina sare si se aseaza pe ea felii de lamaie.
Apoi, se infasoara in folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei si se da la copt pe gratarul incins sau la grill. Se servesc cu multa lamaie.
Pofta buna!
Reţeta îi aparţine Valentinei Ioniţă.
Un alt preparat delicios din Deltă este borşul de peşte cu leuştean, dar trebuie neapărat să încercaţi şi nişte chifteluţe din peşte sau o saramură de crap.
Voi ce alte preparate din peşte gătiţi?

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii