Paste. Exista un sinonim mai potrivit pentru Italia? Majoritatea oamenilor sunt familiari cu traditionalele spaghetti, dar exista mult mai multe tipuri pentru cei care stiu sa aprecieze o portie de paste bune. Asadar, incercati sa fiti atenti la tastatura cat timp cititi urmatoarea lista. S-ar putea sa salivati pe butoane! :)
 
10. Farfalle al Salmone
 
Aceste paste sunt gatite cu somon afumat si au un sos bazat pe smantana pentru gatit. Combinate cu putin piper si patrunjel, rezulta o cina delicioasa. Aceasta reteta este tipica bucatariei din sudul Italiei.
 
9. Trenette al Pesto
 
O reteta din nord-vestul Italiei care contine sos pesto (busuioc, parmezan, ulei de masline, seminte de pin si usturoi). Cateodata, in compania acestor paste se servesc si cubulete de cartofi si pastai.
 
 
Poate singura reteta de paste numita dupa o opera (Norma a lui Bellini). Aceste paste se gatesc cu rosii, vinete prajite si ricotta salata (varianta sarata si uscata a branzei ricotta). Se servesc cu busuioc, patrunjel sau oregano.
 
7. Linguine alla Scoglio
 
O reteta din regiunile Campania si Lazio. Aceste paste sunt combinate cu o multitudine de fructe de mare (calamari, creveti, midii) si rosii proaspete. Se adauga peperocino (ardei rosu iute), vin alb si usturoi. Se servesc, evident, in compania unui pahar de vin, de preferat alb.
 
6. Fettucine al burro
 
Cunoscute si sub denumirea de Fettucine Alfredo, dupa un celebru bucatar italian, aceste paste au un sos pe baza de unt amestecat cu parmezan si smantana de gatit. Desi suna foarte simplu, sunt extrem de delicioase. Va veti convinge de la prima inghititura!
 
 
Din nou o reteta din sudul Italiei. Aceste spaghetti se gatesc cu scoici, peste care se adauga vin alb, usturoi, ulei de masline si, optional, peperocino si patrunjel.
 
 
Una din cele mai traditionale si mai simple retete de paste. Se prajeste usturoiul in ulei de masline cu peperoncino si se serveste cu paste perfect al dente (nu foarte fierte). O masa usoara si delicioasa!
 
 
Reteta originala vine din Amatrice, o comuna din zona Lazio, situata la est de Roma. La baza sosului stau rosiile, ceapa sotata si guanciale (un fel de bacon facut din obraz sau gusa de porc; se poate folosi orice tip de sunca). Dupa ce pastele sunt gata, se presara deasupra parmezan dupa bunul plac. Se servesc langa un pahar de vin rosu.
 
2. Spaghetti alla Carbonara
 
O reteta romana de paste cu un sos pe baza de branza, ou si pancetta (bacon italian). Aceasta este o mancare care ingreuneaza digestia si era facuta initial pentru minerii care lucrau in minele de carbune. Pastele se servesc cu parmezan si piper negru la discretie.
 
 
Acest tip de mancare se afla pe buzele iubitorilor de paste din intreaga lume. Sosul Bolognese contine carne (in general de vita sau amestec cu porc), ulei de masline, usturoi prajit si rosii. Pastele se servesc cu pepperoncino si parmezan.
 

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Luci Limisca, 07 ianuarie 2014

    super retete!! o parte le cunosteam o parte nu!!!

  • Fara foto

    Lorena Tegian, 05 ianuarie 2014

    Gustoase toate!:))

  • Fara foto

    kok miori, 05 ianuarie 2014

    Mie imi place bolognese si adaug la sos in afara de carne si morcovi,ardei verde si rosu si o vanata taiata cuburi.

  • Fara foto

    Lucia Bara, 03 ianuarie 2014

    super retete!! o parte le cunosteam o parte nu!!!

  • Fara foto

    Ioan Hirsch, 03 ianuarie 2014

    In sosul bolonez se adauga legume radacinoase : cartofi morcovi telina patrunjel ,

  • Fara foto

    Mihai Butoi, 03 ianuarie 2014

    Sunt bune bune coane....!

  • Fara foto

    Luci Aurica Sintescu, 16 decembrie 2013

    Sant toate delicioase!