Cele mai renumite si mai gustoase zece retete cu paste

Paste. Exista un sinonim mai potrivit pentru Italia? Majoritatea oamenilor sunt familiari cu traditionalele spaghetti, dar exista mult mai multe tipuri pentru cei care stiu sa aprecieze o portie de paste bune. Asadar, incercati sa fiti atenti la tastatura cat timp cititi urmatoarea lista. S-ar putea sa salivati pe butoane! :)  

Cele mai renumite si mai gustoase zece retete cu paste

10. Farfalle al Salmone
Aceste paste sunt gatite cu somon afumat si au un sos bazat pe smantana pentru gatit. Combinate cu putin piper si patrunjel, rezulta o cina delicioasa. Aceasta reteta este tipica bucatariei din sudul Italiei.
9. Trenette al Pesto
O reteta din nord-vestul Italiei care contine sos pesto (busuioc, parmezan, ulei de masline, seminte de pin si usturoi). Cateodata, in compania acestor paste se servesc si cubulete de cartofi si pastai.
Poate singura reteta de paste numita dupa o opera (Norma a lui Bellini). Aceste paste se gatesc cu rosii, vinete prajite si ricotta salata (varianta sarata si uscata a branzei ricotta). Se servesc cu busuioc, patrunjel sau oregano.
7. Linguine alla Scoglio
O reteta din regiunile Campania si Lazio. Aceste paste sunt combinate cu o multitudine de fructe de mare (calamari, creveti, midii) si rosii proaspete. Se adauga peperocino (ardei rosu iute), vin alb si usturoi. Se servesc, evident, in compania unui pahar de vin, de preferat alb.
6. Fettucine al burro
Cunoscute si sub denumirea de Fettucine Alfredo, dupa un celebru bucatar italian, aceste paste au un sos pe baza de unt amestecat cu parmezan si smantana de gatit. Desi suna foarte simplu, sunt extrem de delicioase. Va veti convinge de la prima inghititura!
Din nou o reteta din sudul Italiei. Aceste spaghetti se gatesc cu scoici, peste care se adauga vin alb, usturoi, ulei de masline si, optional, peperocino si patrunjel.
Una din cele mai traditionale si mai simple retete de paste. Se prajeste usturoiul in ulei de masline cu peperoncino si se serveste cu paste perfect al dente (nu foarte fierte). O masa usoara si delicioasa!
Reteta originala vine din Amatrice, o comuna din zona Lazio, situata la est de Roma. La baza sosului stau rosiile, ceapa sotata si guanciale (un fel de bacon facut din obraz sau gusa de porc; se poate folosi orice tip de sunca). Dupa ce pastele sunt gata, se presara deasupra parmezan dupa bunul plac. Se servesc langa un pahar de vin rosu.
2. Spaghetti alla Carbonara
O reteta romana de paste cu un sos pe baza de branza, ou si pancetta (bacon italian). Aceasta este o mancare care ingreuneaza digestia si era facuta initial pentru minerii care lucrau in minele de carbune. Pastele se servesc cu parmezan si piper negru la discretie.
Acest tip de mancare se afla pe buzele iubitorilor de paste din intreaga lume. Sosul Bolognese contine carne (in general de vita sau amestec cu porc), ulei de masline, usturoi prajit si rosii. Pastele se servesc cu pepperoncino si parmezan.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi