Merele sunt printre putinele fructe pe care le avem la dispozitie tot anul. Totusi, trebuie sa stiti ca toamna gasim cea mai mare varietate de mere. De asemenea, trebuie sa tinem cont ca nu toate merele sunt bune pentru a face prajituri sau diferite compoturi.
Marul domnesc este marul cel mai potrivit pentru a fi folosit in bucatarie. Il putem recunoaste dupa forma sa sferica, pronuntat asimetrica si dupa marimea sa (este mai mare decat alte tipuri de mere). Este de culoare rosu caramiziu si are un gust dulceag, nu foarte aromat, cu o suculenta potrivita. Sunt merele perfecte pentru a face placinta sau alte prajituri.
Marul este cel mai raspandit fruct de pe glob si are beneficii inedite asupra organismului uman. Poate ca ati auzit si voi expresia: "Un mar pe zi tine doctorul la distanta". Si chiar asa si este!
Merele ajuta la combaterea cariilor prin stimularea productiei de saliva, reduc colesterolul, sunt foarte sarace in calorii si mentin sanatatea inimii. Mai mult de atat, studii recente au relevat ca merele pot oferi protectie in cazul maladiei Parkinson si a bolii Alzheimer.
Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le aduce consumul de mere.
Pe langa faptul ca au foarte multe beneficii, merele sunt ieftine si usor de gatiti. Asa ca noi zicem sa ne apucam de gatit niste retete de toamna cu aceste fructe delicioase:








Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii