Saptamana trecuta v-am intrebat prin intermediul TPU.ro care sunt alimentele pe care le consumati cu precadere pe timpul verii. Am primit o sumedenie de raspunsuri si v-am pregatit cateva retete pentru ca vara asta sa treaca mai usor.
In general, cam toti au raspuns aceleasi lucruri: de la salate la carne la gratar, legume la gratar, rosii cu branza, compot, inghetata, pepene... Iata ce va sfatuim noi, totusi:

- mancati multe fructe si beti multa apa – inlocuiti desertul cu o salata de fructe cu putin sirop de ciocolata
- incercati sa profitati de legumele de pe piata si consumati cat mai multe – chiar si atunci cand comandati pizza, incercati sa adaugati mai multe topping-uri de legume sau chiar sa comandati o pizza vegetariana
- nu va ridicati de la masa foarte satui – senzatia de satietate combinata cu caldura de afara va va molesi total – mai bine mancati mai putin si veti avea mai multa energie
- in loc sa consumati inghetata din comert, mai bine pregatiti-o in casa, cu aromele pe care le indragiti mai mult.

Iata si o serie de retete excelente pentru vara:

Salata de spanac
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini
Compot de cirese
Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Super !

  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Multe fructe si multe legume, ca acum avem de unde alege. castravetii, rosiile si ardeii combinati cu o bucatica de branza reprezinta gustarea mea ideala, uneori inlocuiesc cu succes si cina. Cat despre fructe.. sunt binevenite la orice ora.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Imi place mult pestele indiferent cum este preparat.

  • Fara foto

    vali alecu (Maestru bucatar) , 30 iunie 2009

    O cura de pepene, verde sau galben, este binevenita deoareca elimina toxinele. Mie imi place pepenele galben si am constatat ca este un mic dejun foarte consistent dar si un desert delicios.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Pe linga toate astea sa nu uitati sa beti zilnic 1,5-2 l apa plata, daca tineti la sanatatea voastra ....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Salata de spanac si mancarurile din peste,sunt minunate vara.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    ..Cate variante....lobenita...lubenita....la noi se zice lebenita:)))..important e ca descriu acelasi lucru

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Foarte bun sfat,trebuie sa profitam de legume si fructe cat mai mult.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Eu ador sa mananc cirese, pepene verde si porumb fiert, sunt innebunita dupa ele, mananc si nu ma satur.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Super articol,felicitari,toate retele sunt bune.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Au aparut deja lubenitele, parca sunt deja prea coapte!

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Eu abia astept sa apara lobenita(pepenele verde) pe piata pentru a incepe o cura nelipsita in fiecare an.