Dieta cu muraturi - cum scapi de 3 kilograme in 3 zile

Bogate in fibre si reduse in calorii, muraturile pot fi folosite cu succes in dietele pentru slabit. In plus, contin multe vitamine (C, A, acid folic), minerale (potasiu, magneziu, calciu) si fitonutrienti (ex: sulforafan in varza, cu rol protector hepatic). Insa, efectul muraturilor in arderea kilogramelor depinde destul de mult de modul in care sunt preparate. De exemplu, pentru dieta cu muraturi nu sunt recomandate cele care au fost preparate prin adaugare de zahar in otet, deoarece acestea au un continut mare de glucide, iar efectul dietei poate fi unul invers. De evitat sunt si muraturile din comert care contin indulcitori, arome artificiale sau conservanti.

Dieta cu muraturi - cum scapi de 3 kilograme in 3 zile

Dintre toate muraturile, varza murata este cea mai buna pentru diete, datorita substantelor active care ajuta in procesul de detoxifiere.

De asemenea, aceasta aduce organismului multa vitamina C, contracareaza efectele negative ale consumului de carne rosie si reduce indicele glicemic al alimentelor bogate in carbohidrati consumate la aceeasi masa. In acelasi timp, acizii din otet si muraturi pot impiedica absorbtia totala a carbohidratilor in stomac.

Iata cum functioneaza dieta de 3 zile cu varza murata, care te va ajuta sa scapi de 3 kilograme:
Ziua 1
Pe tot parcursul zilei se consuma in jur de 1 kilogram de varza murata.
Pentru rezultatele cele mai bune, in prima zi se poate incerca doar consumul de varza murata simpla.
Ziua 2
Cantitatea de varza murata se reduce la 700 de grame.

La gustarea dintre micul dejun si pranz se poate consuma un ou fiert. La pranz se mananca mere.

La cina se poate prepara o mancare din varza murata, precum:

Salata de varza murata

Varza murata cu sos de rosii

Supa de varza murata

Ziua 3

In ultima zi se combina meniurile din primele doua zile.

Nu este recomandat ca dieta cu varza murata sa dureze mai mult de 3 zile, deoarec,e chiar daca este hranitoare si plina de substante bune, varza murata nu-ti asigura toti nutrientii de care ai nevoie pentru o buna functionare.

Surse articol: ele.ro, csid.ro, livestrong.com

Sursa foto: tastebook.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise