Bogate in fibre si reduse in calorii, muraturile pot fi folosite cu succes in dietele pentru slabit. In plus, contin multe vitamine (C, A, acid folic), minerale (potasiu, magneziu, calciu) si fitonutrienti (ex: sulforafan in varza, cu rol protector hepatic). Insa, efectul muraturilor in arderea kilogramelor depinde destul de mult de modul in care sunt preparate. De exemplu, pentru dieta cu muraturi nu sunt recomandate cele care au fost preparate prin adaugare de zahar in otet, deoarece acestea au un continut mare de glucide, iar efectul dietei poate fi unul invers. De evitat sunt si muraturile din comert care contin indulcitori, arome artificiale sau conservanti.
De asemenea, aceasta aduce organismului multa vitamina C, contracareaza efectele negative ale consumului de carne rosie si reduce indicele glicemic al alimentelor bogate in carbohidrati consumate la aceeasi masa. In acelasi timp, acizii din otet si muraturi pot impiedica absorbtia totala a carbohidratilor in stomac.
La gustarea dintre micul dejun si pranz se poate consuma un ou fiert. La pranz se mananca mere.
In ultima zi se combina meniurile din primele doua zile.
Nu este recomandat ca dieta cu varza murata sa dureze mai mult de 3 zile, deoarec,e chiar daca este hranitoare si plina de substante bune, varza murata nu-ti asigura toti nutrientii de care ai nevoie pentru o buna functionare.
Surse articol: ele.ro, csid.ro, livestrong.com
Sursa foto: tastebook.com
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii