autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Visine pentru prajituri -la borcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
3 kg visine, 1,5 kg zahar, 1 plic conservant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs.


Se scot samburii cu dispozitivul special.


Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul.


Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand.


A doua zi se adauga la compotitie un pliculet de conservant. Visinele de preseaza putin in borcane , se acopera cu sirop si se pun capacele.Siropul ramas se pune in sticle capsate. Visinele si siropul se pun apoi direct in camara.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu aceasat reteta,asa cum a fost ea prezentata.A iesit super.Acum astept sa treaca vara ca sa le pot pregati,ca doar le-am pus pentru iarna la camara.Recunosc ca e prima data cand pun visine la sticla,eu deobicei la congelam.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Au inceput sa se coaca visinele asa ca... la treaba ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Nu am pregatit aceasta reteta dar sigur o voi pregati,

  • Fara foto

    Alice (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Excelenta reteta. Si eu pun visine pentru iarna dupa exact aceeasi reteta, dar in loc de 1 plic de conservant pun 3 aspirine. Este acelasi lucru, ori conservant ori aspirine, efectul este acelasi.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Aceeasi reteta o stiu si eu.Sucul poate fi servit cu apa plata sau minerala ,dupa preferinte.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Foarte faine, pai atunci Sidy si Silvia, Carmen, eu nu mai pun, vin la voi ca tare frumoase sunt.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Dupa aceasta reteta se pot conserva si prune In loc de conservant se poate folosi aspirina. Se pastreaza la fel de bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Ce bine Sidy, ca am vazut aparatul pt visine, am inteles ca e eficient, voi cauta si eu unul.

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Chiar era necesara fotografia cu aparatul de scos samburi???

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Si eu tin minte ca mama mea facea asa visinile dar ea mai facea si visinata si dupa ce punea visinile cu zahar adauga spirt si aveam visinata, dar numi aduc aminte cantitatile? Daca cineva cunoaste asi fi bucuroasa sa primesc reteta.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Tin si mai mult decat o iarna. Doar sa fie capsate bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Multumesc pentru reteta!La congelator imprumuta si alte mirosuri.Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      dicarmencitta1957 vezi mai sus unde scrie : "Ai pregatit aceasta reteta ?Spune-ne cun ti-a iesit" Acolo intri si poti sa pui 10 poze si sa spui cum ti-a iesit reteta ! Ma bucur ca ti-a placut !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Oare de ce nu ma lasa sa pun si eu 2 poze la reteta care am testat-o?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si a doua poza.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Daga Sidy, ti-am spus ca fac reteta ta, uite sa vezi cum mi-au iesit mie,iti atasez doua poze.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Draga Sidy am facut visinile la borcan pentru iarna,multumesc pentru reteta esti o scumpa.

    • Fara foto

      Sidy , 23 iunie 2009

      Nu se fierb deloc !!!Se respecta reteta asa cum am spus....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Saptamana aceasta o sa fac si eu reteta ta,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Super aceasta reteta,chiar nu se fierbe nimic si tin toata iarna? Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 plic conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas

1 vot    0 comentarii
3h
Fripturi

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Clatite cu mar si scortisoara

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul

2 voturi    4 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Au inceput sa se coaca visinele asa ca... la treaba ...



Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Socata

Socata

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic. Turnam 5 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa

3 voturi    11 comentarii
48h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam

Sirop din flori de salcam

1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci.Le-am lasat la scurs intr-o

0 voturi    1 comentariu
3h
Sucuri si compoturi de fructe