autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Visine pentru prajituri -la borcan

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs.


Se scot samburii cu dispozitivul special.


Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul.


Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand.


A doua zi se adauga la compotitie un pliculet de conservant. Visinele de preseaza putin in borcane , se acopera cu sirop si se pun capacele.Siropul ramas se pune in sticle capsate. Visinele si siropul se pun apoi direct in camara.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu aceasat reteta,asa cum a fost ea prezentata.A iesit super.Acum astept sa treaca vara ca sa le pot pregati,ca doar le-am pus pentru iarna la camara.Recunosc ca e prima data cand pun visine la sticla,eu deobicei la congelam.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Au inceput sa se coaca visinele asa ca... la treaba ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Nu am pregatit aceasta reteta dar sigur o voi pregati,

  • Fara foto

    Alice (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Excelenta reteta. Si eu pun visine pentru iarna dupa exact aceeasi reteta, dar in loc de 1 plic de conservant pun 3 aspirine. Este acelasi lucru, ori conservant ori aspirine, efectul este acelasi.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Aceeasi reteta o stiu si eu.Sucul poate fi servit cu apa plata sau minerala ,dupa preferinte.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Foarte faine, pai atunci Sidy si Silvia, Carmen, eu nu mai pun, vin la voi ca tare frumoase sunt.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Dupa aceasta reteta se pot conserva si prune In loc de conservant se poate folosi aspirina. Se pastreaza la fel de bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Ce bine Sidy, ca am vazut aparatul pt visine, am inteles ca e eficient, voi cauta si eu unul.

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Chiar era necesara fotografia cu aparatul de scos samburi???

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Si eu tin minte ca mama mea facea asa visinile dar ea mai facea si visinata si dupa ce punea visinile cu zahar adauga spirt si aveam visinata, dar numi aduc aminte cantitatile? Daca cineva cunoaste asi fi bucuroasa sa primesc reteta.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Tin si mai mult decat o iarna. Doar sa fie capsate bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Multumesc pentru reteta!La congelator imprumuta si alte mirosuri.Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      dicarmencitta1957 vezi mai sus unde scrie : "Ai pregatit aceasta reteta ?Spune-ne cun ti-a iesit" Acolo intri si poti sa pui 10 poze si sa spui cum ti-a iesit reteta ! Ma bucur ca ti-a placut !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Oare de ce nu ma lasa sa pun si eu 2 poze la reteta care am testat-o?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si a doua poza.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Daga Sidy, ti-am spus ca fac reteta ta, uite sa vezi cum mi-au iesit mie,iti atasez doua poze.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Draga Sidy am facut visinile la borcan pentru iarna,multumesc pentru reteta esti o scumpa.

    • Fara foto

      Sidy , 23 iunie 2009

      Nu se fierb deloc !!!Se respecta reteta asa cum am spus....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Saptamana aceasta o sa fac si eu reteta ta,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Super aceasta reteta,chiar nu se fierbe nimic si tin toata iarna? Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 plic conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Au inceput sa se coaca visinele asa ca... la treaba ...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi