autor:

Marina_Constantin

» » Conserve si muraturi

Ardei copti la borcan

Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Ingrediente
4 kg ardei capia, 350 ml otet tare, 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui, o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina), 2 linguri zahar, o lingura boabe de mustar, o lingura boabe de piper, 5-6 catei de usturoi, 4 borcane de cate 700-800gr

Dificultate: Medie Timp: 3h

190 voturi

Mod de preparare

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune in borcane.



Ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele. Cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.



Dupa ce ati terminat de curatat toti ardeii, ii asezati in 4 borcane de 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi pregatiti lichidul intr-o craticioara.



Puneti otetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot. Turnati lichidul fierbinte peste ardei si inchideti bine capacele.



Merita incercata reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii

5 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Ardei copţi la borcan

Ardei copţi la borcan

Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi într-o

19 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mira , 20 iulie 2017

    De multi ani fac aceasta reteta si este delicioasa? Eu mai adaug un fir de telina-frunze!

  • Fara foto

    Mioara , 01 iulie 2017

    Mi-au placut .Am sa fac si pentru iarna

  • George_Sava

    George_Sava (Bucatar) , 17 octombrie 2016

    TREBUIE PUS SI CATE O ASPIRINA.SA NU FERMENTEZE.

    • Fara foto

      Liana , 26 august 2016

      Sa adaugati si putin cimbru in compozitie. Îi veti adora.

    • Fara foto

      gabriel , 21 august 2016

      uleiul diluiaza otetul?poate ii ia din tarie dar oricat le-ai amesteca se separa!

    • Fara foto

      Elena roman , 19 august 2016

      Va sfatuiesc sa curatati ardeii de seminte inainte de coacere

    • Fara foto

      Mariana Garleanu , 31 iulie 2016

      De 9°

    • Fara foto

      Gabyta , 21 iulie 2016

      Daca va place gustul cand ii desfaceti..e ok....mie nu....uleiul...de oricare...dupa un timp...are un gust ciudat...chiar fie el de masline ultraultrasupervirgin...blablabla..prinde un gust ciudat....

    • Fara foto

      Kcorry C Anca , 23 noiembrie 2015

      Foarte buni si gustosi, am facut si eu dupa aceasta reteta.

    • Fara foto

      vyo37 , 24 august 2015

      eu fac acum :***

    • Fara foto

      Dinu Elena , 23 august 2015

      Oțet tare de 9 grade, nu din ală pentru salata. Are o sticlă ce seamănă cu cea de ulei

    • Fara foto

      Ionut Dumitru , 10 august 2015

      Otet din vin este tare. Otetul din mere cu miere este mai moale.

    • Fara foto

      Adriana Straton , 10 august 2015

      Idea pare buna pentru ca ardeii pusi in congelator isi pird mereu gustul !

    • Fara foto

      Laurentiu Meleca , 10 august 2015

      Va sfatuiesc sa le scoateti semintele si sa-i spalati inainte sa-i coaceti.Eu asa fac de multi ani si e perfect.O sa remarcati ca sunt si mai usor de copt.

    • Fara foto

      Margareta Petculescu , 10 august 2015

      Maxim 9 grade, mai mult nu este pe piata

    • Fara foto

      Aurica Blaga , 09 august 2015

      Foarte buni

    • Fara foto

      Steluta Stoica , 31 iulie 2015

      Cat otet se pune si zahar

    • Fara foto

      Anna , 28 iulie 2015

      Nu poti pune toata zeama lasata de ardei. Eu am facut astazi si am pus doar 1/3 din zeama. Daca o puneam pe toata, umpleam borcanele si imi mai si ramanea.

    • Fara foto

      Ionel Bonda , 19 iulie 2015

      Ce inseamna otet tare

    • Fara foto

      Valentina Modorcea , 01 decembrie 2014

      Si daca am avut ardeii in congelator si acum as vrea sa-i pun la borcane,e ok?

    • Adelina_Chirita

      Adelina_Chirita (Maestru bucatar) , 08 septembrie 2014

      Am pus si eu si ne-am batut pe ei. Acum ma pregatesc de seria de anul acesta! Sunt extraordinari!

    • Fara foto

      Marina Catalina Constantin , 07 septembrie 2014

      Doar se scot din borcan si se servesc asa cum sunt.

    • Fara foto

      Marina Catalina Constantin , 07 septembrie 2014

      Buna,reteta asta este facuta sa fie exact ca pentru salata cu ulei si otet.Nu se adauga apa. Uleiul dilueaza otetul si tinand cont ca sunt 4 kg de ardei ,350 ml de otet nu este mult.Reteta mai contine zahar care reduce putin taria otetului prin indulcire. Garantez ca ardeii vor iesi foarte buni

    • Gabriela_Bercean

      Gabriela_Bercean (Bucatar) , 07 septembrie 2014

      eu pun in fiecare an dar fara ulei pt. ca s-a intamplat ca s-a simtit uleiul ranced

    • Fara foto

      Pusa Prini , 07 septembrie 2014

      Si uleiul pentru ce este ?Solutia numai cu otet fara apa nu este prea puternica

    • Fara foto

      Domnica Muresan , 07 septembrie 2014

      Trebuie incercat.

    • Fara foto

      Aurelia Boboc , 07 septembrie 2014

      un deliciU !!!

    • Fara foto

      Maria Cirstoiu , 07 septembrie 2014

      am sa o inerc si eu.ms

    • Fara foto

      Olga Tudosie , 07 septembrie 2014

      f buni,gustosi

    • Fara foto

      Vera Iorga , 02 august 2014

      am incercat reteta sunt foarte gustosi incercati si voi

    • Fara foto

      Dorica Marian , 31 iulie 2014

      sunt foarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

190 voturi

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr

Raporteaza reteta

Retete
de Marina_Constantin
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

15 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea

4 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Ficatei in sos de smantana

Ficatei in sos de smantana

Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la calit. Dupa 5 minute adaugam ficateii pe care ii vom lasa

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Mira

De multi ani fac aceasta reteta si este delicioasa? Eu mai adaug un fir de telina-frunze!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati la soare