autor:

Marina_Constantin

» » Conserve si muraturi

Ardei copti la borcan

Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina_Constantin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iulie 2014

Ingrediente
4 kg ardei capia, 350 ml otet tare, 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui, o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina), 2 linguri zahar, o lingura boabe de mustar, o lingura boabe de piper, 5-6 catei de usturoi, 4 borcane de cate 700-800gr

Dificultate: Medie Timp: 3h

465 voturi

Mod de preparare

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune in borcane.

Ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele. Cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.

Dupa ce ati terminat de curatat toti ardeii, ii asezati in 4 borcane de 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi, apoi pregatiti lichidul intr-o craticioara. 

Puneti otetul, uleiul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot. Turnati lichidul fierbinte peste ardei si inchideti bine capacele.

Merita incercata reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copţi la borcan

Ardei copţi la borcan

Coaceţi ardeii( se pot coace şi în tava din cuptor, dar să-i întoarceţi).Îi închideţi într-o

20 voturi    3 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardei grasi si kapia copti la borcan

Ardeii si kapia ii coacem pe un grill, o tabla sau in cuptor, depinde ce aveti la indemana. Nu ii

11 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi

  • 44 comentarii

  • Nicutap@gmail.com , 21 noiembrie 2019

    Excent!!

  • Corina , 25 iunie 2019

    4 kg de ardei necuratati, nu?

  • liliana , 06 noiembrie 2018

    mamici nu trebuie sa punem borcanele si la bain marine...vreau sa fac si eu reteta...multumesc

    • Mirabela , 29 septembrie 2018

      Am o intrebare:borcanele nu trebuie si la bain marine?multumesc

    • Emanuela , 19 septembrie 2018

      Sunt ff buni

    • Adina , 18 septembrie 2018

      Este f buna!

    • Nely , 26 august 2018

      E super reteta ta!! E al doilea an in care o fac...multumesc

    • Doina , 02 iulie 2018

      Mi-e teama de zahar(am glicemia cam maricica) dar deja imi plua in gura....am pus si in lada frigorifica,dar parca isi pierd din chichirez

    • Florea , 02 iulie 2018

      Deliciosi

    • Ana , 02 iulie 2018

      Abia astept sa fac aceasta reteta.

    • Christyne , 24 septembrie 2017

      Super tare, am si facut-o

    • Genoveva , 23 septembrie 2017

      Acum pregatesc aceasta reteta! Sa vedem ce iese!

    • Isabel , 17 septembrie 2017

      Au iesit deliciosi ardeii...am facut reteta pt prima data si nu am dat gres.

    • Mira , 20 iulie 2017

      De multi ani fac aceasta reteta si este delicioasa? Eu mai adaug un fir de telina-frunze!

    • Mioara , 01 iulie 2017

      Mi-au placut .Am sa fac si pentru iarna

    • George_Sava

      George_Sava (Bucatar) , 17 octombrie 2016

      TREBUIE PUS SI CATE O ASPIRINA.SA NU FERMENTEZE.

    • Liana , 26 august 2016

      Sa adaugati si putin cimbru in compozitie. Îi veti adora.

    • gabriel , 21 august 2016

      uleiul diluiaza otetul?poate ii ia din tarie dar oricat le-ai amesteca se separa!

    • Elena roman , 19 august 2016

      Va sfatuiesc sa curatati ardeii de seminte inainte de coacere

    • Mariana Garleanu , 31 iulie 2016

      De 9°

    • Gabyta , 21 iulie 2016

      Daca va place gustul cand ii desfaceti..e ok....mie nu....uleiul...de oricare...dupa un timp...are un gust ciudat...chiar fie el de masline ultraultrasupervirgin...blablabla..prinde un gust ciudat....

    • Kcorry C Anca , 23 noiembrie 2015

      Foarte buni si gustosi, am facut si eu dupa aceasta reteta.

    • vyo37 , 24 august 2015

      eu fac acum :***

    • Dinu Elena , 23 august 2015

      Oțet tare de 9 grade, nu din ală pentru salata. Are o sticlă ce seamănă cu cea de ulei

    • Ionut Dumitru , 10 august 2015

      Otet din vin este tare. Otetul din mere cu miere este mai moale.

    • Adriana Straton , 10 august 2015

      Idea pare buna pentru ca ardeii pusi in congelator isi pird mereu gustul !

    • Laurentiu Meleca , 10 august 2015

      Va sfatuiesc sa le scoateti semintele si sa-i spalati inainte sa-i coaceti.Eu asa fac de multi ani si e perfect.O sa remarcati ca sunt si mai usor de copt.

    • Margareta Petculescu , 10 august 2015

      Maxim 9 grade, mai mult nu este pe piata

    • Aurica Blaga , 09 august 2015

      Foarte buni

    • Steluta Stoica , 31 iulie 2015

      Cat otet se pune si zahar

    • Anna , 28 iulie 2015

      Nu poti pune toata zeama lasata de ardei. Eu am facut astazi si am pus doar 1/3 din zeama. Daca o puneam pe toata, umpleam borcanele si imi mai si ramanea.

    • Ionel Bonda , 19 iulie 2015

      Ce inseamna otet tare

    • Valentina Modorcea , 01 decembrie 2014

      Si daca am avut ardeii in congelator si acum as vrea sa-i pun la borcane,e ok?

    • Adelina_Chirita

      Adelina_Chirita (Maestru bucatar) , 08 septembrie 2014

      Am pus si eu si ne-am batut pe ei. Acum ma pregatesc de seria de anul acesta! Sunt extraordinari!

    • Marina Catalina Constantin , 07 septembrie 2014

      Doar se scot din borcan si se servesc asa cum sunt.

    • Marina Catalina Constantin , 07 septembrie 2014

      Buna,reteta asta este facuta sa fie exact ca pentru salata cu ulei si otet.Nu se adauga apa. Uleiul dilueaza otetul si tinand cont ca sunt 4 kg de ardei ,350 ml de otet nu este mult.Reteta mai contine zahar care reduce putin taria otetului prin indulcire. Garantez ca ardeii vor iesi foarte buni

    • Gabriela_Bercean

      Gabriela_Bercean (Bucatar) , 07 septembrie 2014

      eu pun in fiecare an dar fara ulei pt. ca s-a intamplat ca s-a simtit uleiul ranced

    • Pusa Prini , 07 septembrie 2014

      Si uleiul pentru ce este ?Solutia numai cu otet fara apa nu este prea puternica

    • Domnica Muresan , 07 septembrie 2014

      Trebuie incercat.

    • Aurelia Boboc , 07 septembrie 2014

      un deliciU !!!

    • Maria Cirstoiu , 07 septembrie 2014

      am sa o inerc si eu.ms

    • Olga Tudosie , 07 septembrie 2014

      f buni,gustosi

    • Vera Iorga , 02 august 2014

      am incercat reteta sunt foarte gustosi incercati si voi

    • Dorica Marian , 31 iulie 2014

      sunt foarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

465 voturi

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de mustar
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr

Raporteaza reteta

Retete
de Marina_Constantin
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete

24 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea

6 voturi    0 comentarii
1h
Salate cu carne
Ficatei in sos de smantana

Ficatei in sos de smantana

Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la calit. Dupa 5 minute adaugam ficateii pe care ii vom lasa

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Nicutap@gmail.com

Excent!!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca