Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
Nu fierbem orezul in lapte mai intai! Se reduce focul si se lasa orezul sa fiarba la foc mic, invartind din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga tot zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert, chiar daca a mai ramas lapte (acesta va fi absorbit de orez). Se lasa sa se raceasca.
Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie proaspata. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez. Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri.
Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent, acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere. Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza. Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii