Bulion de rosii

Reteta de bulion de rosii. Bulion de rosii reteta simpla, fara conservant. Reteta de bulion sau pasta de rosii. Reteta simpla de bulion de rosii. Retete de conserve cu rosii.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Bulion de rosii

Ingrediente

  • 12 kg rosii

Mod de preparare

Reteta de bulion de rosii pe care o fac in fiecare an este extrem de simpla, delicioasa si, bineinteles, fara nici un fel de conservant. Se pastreaza foarte bine in camara si 2-3 ani, bulionul are un gust minunat, de rosie dulce si gustoasa de gradina.

Am adunat in jur de 12 kg de rosii din gradina. Le-am ales pe cele mai coapte, astfel bulionul de rosii obtinut va fi dulce, aromat si frumos colorat.

Le-am spalat bine, in cateva ape, le-am taiat in jumatate si le-am stors foarte bine cu mana. Stiu, este un efort in plus, dar astfel mai pierd din zeama si timpul de fierbere se reduce aproape la jumatate.

Apoi le-am dat prin separator si am pus sucul rezultat la fiert pret de cateva ore. Am amestecat ocazional, doar sa verific consistenta. Oala groasa de inox isi face bine treaba, nu se lipeste nici un pic.

Daca doriti sa adaugati o aroma bulionului de rosii, puteti adauga in oala, frunze de telina, leustean, patrunjel. Sau puteti adauga sare neiodata (la 12 kg de rosii, puneti 3 linguri de sare).

Intre timp am sterilizat sticlele (am ales unele cu gura mai larga) si capacele. Acest lucru este foarte important pentru ca bulionul de rosii sa se pastreze bine peste iarna.

Cand a scazut mai mult de jumatate, am transferat bulionul de rosii in vasele pregatite si le-am infiletat bine capacele. Le-am bagat pe rand intr-o patura groasa, le-am invelit bine si le-am lasat acolo pana a doua zi sa se raceasca complet.

Apoi le-am etichetat si le-am asezat frumos in camara.

Am obtinut un bulion de rosii foarte gustos, cremos, cu o culoare superba. Din 12 kg de rosii, am obtinut 6 kg de bulion gros, delicios, de un rosu intens.

Asadar, va invit sa incercati si voi aceasta reteta de bulion de rosii, este minunata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise