Ingrediente
250 ml lapte caldut, 1 lingurita rasa cu sare, 3 oua(+1 pentru uns), 50 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 200 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 750 g faina, un plic drojdie uscata, 200 g merisoare, 300 g rahat colorat, esenta de rom, zahar pudra pentru ornat
Dificultate: Ridicata | Timp: 5h
5 voturi
Mod de preparare
Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.
In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura..............punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom
Rahatul il taiem cubulete.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas de plastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la cald ,la dospit circa 15 min..
Impartim apoi aluatul in doua
Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).
Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt...............eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 15-20 min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut
Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii)...........cozonacii trebuie sa fie bine facuti si sa prinda o crusta maronie deasupra.
Ii lasam sa se raceasca in forma
apoi ii scoatem pe un blat .Pentru a fi in ton cu iarna mie imi place sa ii pudrez cu zahar pudra.
Si acuma hai sa taiem o felie sa vedem cum sunt!