autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Crumble cu mere si mure

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
-pentru umplutura, 4 mere, 300 g mure, 175 g zahar, zeama de la o lamaie, -pentru aluat, 125 g faina alba, 125 g faina din biscuiti, 125 g fulgi de cereale, 175 g unt rece, 55 g zahar, un varf de cutit scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si scortisoara, dupa care amestecam.
Intr-un vas mai mare punem faina, faina din biscuitii sfaramati si cuburile de unt rece , scos de la frigider.Framantam untul repede cu faina , doar cu varfurile degetelor, sa nu topim untul, pina se face aluatul ca pesmetul.Adaugam zaharul si fulgii de cereale, amestecam bine toate ingredientele si le punem apoi in vas peste fructe.Cu o lingura nivelam aluatul si dam vasul la copt pentru aproximativ 50 de minute, pina cand fructele sunt coapte.
Lasam sa se raceasca in vas cateva minute, apoi servim cu sos caramel( un lapte condensat l-am fiert in cutie in apa cam o oara jumate, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am amestecat cu lapte rece, putin cate putin) si cu cate un glob de inghetata.
DELICIOS !
Pofta mare....
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu mere si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura grilaj

Prajitura grilaj

Din toate ingredientele pt. aluat , se framanta un aluat fraged potrivit de tare. Se imparte in doua.

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale

Prajitura rasturnata cu portocale

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Bravo Sidy !

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Ce desert bun !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    intr-adevar o bunatate...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ce bunatate !!!! imi place mult de tot, primesc si eu o portie ? *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • -pentru umplutura
  • 4 mere
  • 300 g mure
  • 175 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • -pentru aluat
  • 125 g faina alba
  • 125 g faina din biscuiti
  • 125 g fulgi de cereale
  • 175 g unt rece
  • 55 g zahar
  • un varf de cutit scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Bravo Sidy !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca