Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.
Astazi o sa va arat cum se congeleaza spanacul. Cea mai simpla metoda, corecta si usoara, pe care orice gospodina la inceput de drum trebuie s-o cunoasca.
Se stie ca spanacul are foarte multe beneficii si daca il iubiti ca si mine, trebuie sa pastrati si pentru iarna cateva pungulite. Mai ales, daca aveti norocul sa detineti o gradina unde sa-l puteti cultiva personal.
In primul rand trebuie sa spalati foarte bine frunzele de spanac, schimband de cateva ori apa.
Apoi puneti pe foc o oala incapatoare cu apa, sa nu depaseasca jumatatea vasului. Cand a dat in clocot, adaugati frunze de spanac (nu foarte multe deodata) si opariti-le scurt si apoi transferati-le rapid intr-un bol in care ati pus cuburi de gheata si apa. Acest procedeu, numit blansare, ajuta la racirea rapida a frunzelor de spanac oparite si astfel isi pastreaza culoarea frumoasa si textura placuta.
Puneti frunzele la scurs si apoi tocati-le cum va place si puneti la pungi cat stiti voi ca folositi o data. Depozitati pungile la congelator si, cand doriti sa le folositi, puneti-l direct, fara a-l decongela.
In acest mod se pot congela si loboda, stevie sau urzici. Spor la treaba si sa va fie de folos!
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu