Dulceata de caise intregi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata de caise intregi

Ingrediente

  • 1,5 kg caise mari si frumoase,nu prea coapte
  • 1kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2linguri bicarbonat de sodiu
  • 500ml apa
  • 2 l apa

Mod de preparare

Spalam caisele, scoatem samburii.

Pregatim 2 l de apa rece cu 2 linguri bicarbonat.

Introducem caisele in apa cu bicarbonat si lasam 20 de minute

Le scoatem ,le trecem prin jet de apa rece.

Intr o cratita mare, mai mult intinsa decat inalta punem 500 ml apa si 1kg zahar si dam la foc iute

Lasam pe foc 15 min din momentul in care incepe sa fiarba

Rasturnam caisele in sirop si lasam 20 min foc iute fara sa mestecam cu lingura deloc , doar invartim din timp in timp cratita

Dupa 10 min punem lamaia taiata in rondele fine

Dupa 20 min dam cratita la cuptor th8(220°) sau foc iute

Cuptorul trebuie incins inainte sa bagam cratita cu dulceata

Lasam 20min, dar verificam mereu culoarea dulcetii, cand incepe sa se inchida la culoare ,stingem si punem in borcane fierbinti ,sterilizate bine.

Inchidem borcanele si le dam la cuptor 15 min th5(140°)

le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Cum sterilizam borcanele:spalam borcanele in apa fierbinte cu lichid de vase ,le clatim bine tot cu apa fierbinte si le punem in cuptor cu gatul in jos timp de 10 min th6(180°)

Aceasta e o dulceata de lux, care se gusta cu lingurita ,acompaniata de un pahar de apa cu gheata.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise