Ingrediente
3 kg de visine cu samburii scosi (se poate masura cu farfuria adanca 3 kg fiind 3 farfurii adanci)2 kg de zahar (cine vrea mai dulce 2,5 kg), borcanele cu capac in filet (ies cam 6 borcanele de 0,4 kg), 1 pahar cu apa
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
5 voturi
Mod de preparare
Se scurge zeama si se mai adauga 1 pahar cu apa si cele 2 kg de zahar si se da in cateva clocote pentru a se dizolva zaharul.
Se adauga visinele si se fierbe pana se leaga (se ia cu lingura din zeama si se verifica daca se aduna ca o bomboana).
Se spumeaza tot timpul.
Cand compozitia e calda se asaza in borcanele si se lasa sa se raceasca, se infileteaza capacele si se asaza intr-o cratita la fiert, cca 20 min.
Trebuie sa puneti si etichete.
Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Dulceata de visine imi place foarte mult, mai ales cu clatite. Minunat arata !
flory avram (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
o bunatate dulceata asta,e una din preferatele mele
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009
E preferata mea dulceata asta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009
Imi place f mult...Eu las un pic dulceata sa se racoreasca si o torn fierbinte in borcane ,capsez bine borcanele si se pastreaza f bine...Mereu imi ramana gemuri,dulceturi de la an la an...
lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Se spumeaza dulceata din cand in cand.
lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
In trecut se servea dulceata pe farfurioara si cu un pahar cu apa .
lumi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Dulceata se pune in borcane si se fierbe pentru a tine cam 2 ani!
mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009
Eu pun dulceata fierbinte in borcane,le infiletez si las borcanele 30 min pe capac.Nu le mai sterilizez si tin foarte bine.