Se spala si se curta zmeura.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand straturi de zmeura si zahar pana se terima zmeura.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca zmeura sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.Se fierbe la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Se toarna fierbinte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le mai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii