autor:

PanaCris

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Ingrediente
pulpă de porc feliată cca. 1000 g, mix ciuperci de pădure 1 borcan, cca. 700 g, ulei de măsline 2 linguri, unt cca 50 g, vin alb demisec 100 ml, apă cca. 100 ml, usturoi 4-5 căței, foi de dafin 1 bucată, smântână lichidă de gătit 200 ml, făină albă de grâu 4-5 linguri, sare iodată, piper proaspăt măcinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele, pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte.

Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenește ușor într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline cca. 3 minute, se scoate din tigaie și se adaugă bucățile de carne, ce se rumenesc ușor pe fiecare parte la foc mediu.

Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne.

În uleiul rămas apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute.

După ce s-au înmuiat se adaugă carnea prăjită, vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea, și se lasă la gătit cca. 10 minute, până se evaporă lichidul.

Spre final se adaugă smântâna se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește focul.

Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

Cartofii se spala bine și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Ceapa

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

ARDEI UMPLUTI CU PIEPT DE PUI

Se calesc in putin ulei carnea si ceapa (optional), se adauga sarea, piperul, condimentele si putin

26 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • pulpă de porc feliată cca. 1000 g
  • mix ciuperci de pădure 1 borcan
  • cca. 700 g
  • ulei de măsline 2 linguri
  • unt cca 50 g
  • vin alb demisec 100 ml
  • apă cca. 100 ml
  • usturoi 4-5 căței
  • foi de dafin 1 bucată
  • smântână lichidă de gătit 200 ml
  • făină albă de grâu 4-5 linguri
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv de andive cu gorgonzola