Gem de capsuni

Reteta de gem de capsuni simpla si gustoasa. Gem de capsuni aromat, frumos colorat, fara conservanti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 2,5 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si taiati-le in jumatate sau, pe cele mai mari, in patru. Puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.

Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.

Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.

Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.

Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.

Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.

Din cantitatile date ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem parfumat, gustos, cu o culoare superba. Spor la treaba si pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura