Reteta de gem de capsuni simpla si gustoasa. Gem de capsuni aromat, frumos colorat, fara conservanti.
Spalati capsunile cu codite in cateva 2-3 ape si lasati-le la scurs. Curatati-le apoi de codite si taiati-le in jumatate sau, pe cele mai mari, in patru. Puneti-le intr-un vas cu fund dublu, adaugati zeama de lamaie si asezati vasul la foc mare. Amestecati continuu pana incep sa-si lase suc.
Continuati fierberea 20-25 de minute sau pana cand compozitia a scazut la jumatate, luand spuma formata ori de cate ori este nevoie.
Adaugati apoi zaharul, amestecati si mai continuati fierberea inca 10-15 minute.
Probati daca gemul este gata punand o lingura din el pe o farfurie rece. Daca are consistenta dorita, stingeti focul si transferati gemul in borcane curate si sterilizate.
Puneti-le pentru cateva minute cu capacul in jos sa se formeze vidul, apoi inveliti-le bine cu prosoape de bucatarie.
Lasati-le pana se racesc complet, apoi etichetati-le si asezati-le in camara.
Din cantitatile date ies 5 borcane de 375 de ml si un bol micut pentru degustare. Este un gem parfumat, gustos, cu o culoare superba. Spor la treaba si pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii