Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna. Cum prepari gogosari in otet pentru iarna reteta fara conservanti.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Gogosari in otet pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 10 borcane de 800 g
  • 500 ml otet de 9 grade
  • 10 frunze de dafin
  • 10 lingurite rase de sare neiodata
  • 10 lingurite cu varf de zahar
  • 10 lingurite de boabe de mustar
  • 5 lingurite de boabe de piper
  • frunze de telina
  • 1 radacina medie de hrean
  • Acestea sunt ingredientele retetei de gogosari in otet pentru iarna

Mod de preparare

Aceasta reteta de gogosari in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi gogosari, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.

Intai de toate sterilizati corect borcanele si capacele.

Spalati gogosarii in cateva ape, curatati-i de cotoare si taiati-i felii.

Pentru fiecare borcan de 800 g avem nevoie de gogosari feliati ( cati incap), 50 de ml de otet ( 5 linguri pline), 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita cu varf de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si o jumatate de lingurita boabe de piper.

Am asezat feliile de gogosari in borcane, intercalate cu frunze de telina, o frunza de dafin si doua bucatele de hrean. Le-am presat delicat, fara a le rupe sau strivi.

Am pus otetul si celelalte ingrediente mai sus mentionate, am completat borcanul cu apa, lasand gol de un deget. Am infiletat capacele.

Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Am lasat borcanele la racit in oala pana a doua zi.

Apoi le-am sters, etichetat si asezat frumos in camara.

Spor la preparat reteta de gogosari in otet pentru iarna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise