Gogosari in otet pentru iarna. Cum prepari gogosari in otet pentru iarna reteta fara conservanti.
Aceasta reteta de gogosari in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi gogosari, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.
Intai de toate sterilizati corect borcanele si capacele.
Spalati gogosarii in cateva ape, curatati-i de cotoare si taiati-i felii.
Pentru fiecare borcan de 800 g avem nevoie de gogosari feliati ( cati incap), 50 de ml de otet ( 5 linguri pline), 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita cu varf de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si o jumatate de lingurita boabe de piper.
Am asezat feliile de gogosari in borcane, intercalate cu frunze de telina, o frunza de dafin si doua bucatele de hrean. Le-am presat delicat, fara a le rupe sau strivi.
Am pus otetul si celelalte ingrediente mai sus mentionate, am completat borcanul cu apa, lasand gol de un deget. Am infiletat capacele.
Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Am lasat borcanele la racit in oala pana a doua zi.
Apoi le-am sters, etichetat si asezat frumos in camara.
Spor la preparat reteta de gogosari in otet pentru iarna
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii