autor:

dalia trifa
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2019

Ingrediente
300 gr carne de porc (pulpa), 300 gr carne de vitel (eu am folosit costita), 1.5 kg cartofi, 1 pachet de chimen, 2 morcovi, 2 cepe, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1 lingura untura, 1/2 gulie, 1 legatura de patrunjel verde, pasta de ardei ( paprika dulce sau iute), 2 linguri ardei macinati, 1 ou, 100 gr faina, 50 ge unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba. Costita se ia de pe oase si se pune deoparte.



Separat in alta oala se taie ceapa si se pune la calit in untura pana devine sticloasa, apoi se adauga zarzavatul taiat sa se caleasca si el. Peste ele se adauga carnea de porc care in prealabil a fost taiata cubulete, se acopera cu apa si se fierbe. Se adauga si pasta de ardei si ardeiul macinat. Cand legumele si carnea este fiarta se adauga si cea de vitel peste, se strecoara apa in care a fiert chimenul in oala de gulas. Cartofii se curata si se taie fasii (ca de cartofi pai), apoi se adauga si ei sa fiarba pentru 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust



Se fac si galustele astfel: Se amesteca bine oul intreg cu untul topit si cu faina pana devine un aluat dens si lipicios. Se ia apoi cu lingura pe lungimea ei din compozitie si se fierb in 2 litri de apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara, se spala si se adauga in oala de gulas.



La final se adauga si patrunjelul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

 Se curata ceapa, se spala si se toaca putin mai mare; se adauga putina sare, ulei cat sa nu

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 gr carne de porc (pulpa)
  • 300 gr carne de vitel (eu am folosit costita)
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 pachet de chimen
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 gulie
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • pasta de ardei ( paprika dulce sau iute)
  • 2 linguri ardei macinati
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 50 ge unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de salata verde