Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Jeleu de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 650 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

In fiecare an prepar cateva borcanele de jeleu de zmeura. Nu numai ca are o culoare superba dar este si foarte aromat. Il folosesc la prajituri, in special la savarine, clatite, la creme pentru torturi sau intins pe o feliuta de paine prajita la micul dejun.

Procedeul este foarte simplu, aveti nevoie de zmeura bine coapta si putina rabdare.

Am separat pulpa si sucul de samburi pur si simplu trecand zmeura printr-o sita. Nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute si, dintr-un kilogram de zmeura mi-au ramas exact 650 de grame de pulpa si suc. Am transferat intr-un vas mai inalt, am adaugat 650 de grame de zahar si zeama de la o lamaie mare.

Am amestecat bine si am pus vasul la foc mare. Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si am fiert pana cand s-a legat. Faceti proba pe o farfurioara sau, daca aveti un termometru, lasati la fiert pana ajunge la temperatura de 105 grade C.

In timpul fierberii se va umfla destul de mult, asa ca stati cu ochii pe vas.

Pregatiti 3 borcane cu capace de 375 de ml, sterilizati-le corect si transferati jeleul dupa ce s-a racit. Apoi etichetati borcanele si la camara cu ele. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise