Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Jeleu de zmeura

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 650 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

In fiecare an prepar cateva borcanele de jeleu de zmeura. Nu numai ca are o culoare superba dar este si foarte aromat. Il folosesc la prajituri, in special la savarine, clatite, la creme pentru torturi sau intins pe o feliuta de paine prajita la micul dejun.

Procedeul este foarte simplu, aveti nevoie de zmeura bine coapta si putina rabdare.

Am separat pulpa si sucul de samburi pur si simplu trecand zmeura printr-o sita. Nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute si, dintr-un kilogram de zmeura mi-au ramas exact 650 de grame de pulpa si suc. Am transferat intr-un vas mai inalt, am adaugat 650 de grame de zahar si zeama de la o lamaie mare.

Am amestecat bine si am pus vasul la foc mare. Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si am fiert pana cand s-a legat. Faceti proba pe o farfurioara sau, daca aveti un termometru, lasati la fiert pana ajunge la temperatura de 105 grade C.

In timpul fierberii se va umfla destul de mult, asa ca stati cu ochii pe vas.

Pregatiti 3 borcane cu capace de 375 de ml, sterilizati-le corect si transferati jeleul dupa ce s-a racit. Apoi etichetati borcanele si la camara cu ele. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta