Ingrediente
250 gr.unt moale, 120 gr.zahar, un ou si 3 galbenușuri, 120 gr.amidon, 250 gr.făină și esență de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Se mixează foarte bine untul moale cu zaharul pina devine spumos, se adaugă esența de vanilie si apoi oul și pe rind fiecare galbenus. După incorporarea totala, adaugăm amidonul si făina si mixam pina avem o compozitie de consistența unei smantani groase.
Cu ajutorul unei lingurițe așezăm compozitie in forme (ca in foto) și dam la cuptor pentru aprox. 8-10 minute (trebuie urmarite sa fie foarte putin rumenite pe părti). Se scoate tava si se lasa la racit max. 5 minute, după care scoatem prajiturile din forma doar intorcind tava cu susul in jos si batind odata de masa ele vor cadea foarte usor..:). Apoi tapetam iar tava cu unt moale si făină si repetăm procedura ca prima oara pentru fiecare tura de madeleine. Mie mi-au iesit 3 ture a cite 12 bucați..:)
Sunt absolut senzational de fragede si merg perfect linga o cafea ori ceașcă cu ceai. Spor la prajiturit si ginduri de bine catre voi toti :*
Gheorghiu Livia , 16 ianuarie 2014
praf de copt nu se pune?
Luminita Ticolea , 16 ianuarie 2014
Mersi de reteta O asteptam de ceva vreme Sper sa iasa bune
Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014
PENTRU O CONVERSATIE INTRE PRIETENI ESTE EXCELENTA
mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014
Simple si delicioase:))