Pasca cu branza dulce

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg faina alba de foarte buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 600ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 60 g drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala,
  • un praf de sare
  • vanile (esenta sau zahar vanilinat)
  • Umplutura:
  • 1500 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • esenta de rom

Mod de preparare

Aluat:

Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede. Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu putin zahar. Se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina, galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar. Se framanta un aluat bine de tot. Se lasa la crescut.

Umplutura:

Branza se amesteca cu zaharul, ouale batute, esenta de rom si stafidele.

Impartim aluatul in trei portii, la fel si umplutura.

Din fiecare parte de aluat se opreste jumatate pentru modelat iar cealta jumatate se intinde foaie si se aseaza in forma de copt. Pe marginea aluatului asezam o impletitura facuta din restul aluatui oprit. Punem branza si apoi putem decora din putin aluat cateva floricele, cruci sau ce alte forme dorim. Se unge cu un ou batut tot ce este aluat si se da la cuptor.Pasca se scoate din tava cand aceasta este rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise