Pasta de ardei rosii

Pasta de ardei rosii. Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Pasta de ardei rosii

Ingrediente

  • 1kg ardei gras rosu ( capia sau gogosari)
  • 70ml ulei
  • 130ml bulion
  • sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.

Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi.

Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider, daca mai avem ce pune...este atat de bun si gustos incat am inceput sa il mancam pe paine, este mai bun ca zacusca, dupa parerea mea! :x

Se mai poate pune la ciorbite sau in orice alt preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.

Pentru a-l pastra in sezonul rece, trebuie sterilizate borcanele, eu le-am facut pentru a fi consumate imediat.

Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise