autor:

Simona_Georgescu

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Pate de casa

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
800 g ficatei de pasare proaspeti, 2 linguri ulei de masline, 1 morcov, 1 ceapa alba, 1 cutie mica de ciuperci, 2 linguri pasta de ardei copt, 1 cescuta apa, 50 ml coniac, sare si piper proaspat macinat, 1-2 linguri miere de rapita, 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa, 3 linguri unt, pentru deasupra:, 2-3 linguri ulei de masline, cimbru uscat, piper proaspat rasnit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele.Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.

Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute.Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.

Gustam si mai complectam cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.

Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat. Separat se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
Pate de casa

Pate de casa

Un mic dejun sanatos ce se poate servi alaturi de un ceai sau suc de mere. Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 800 g ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml coniac
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri miere de rapita
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 3 linguri unt
  • pentru deasupra:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat
  • piper proaspat rasnit

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Ostropel de pui cu ciuperci