Pizza briosa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pizza briosa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura
  • 100 g cascaval
  • o mana masline feliate
  • 6 felii bacon
  • 2 carnaciori semi-afumati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 ou pentru uns briosele
  • faina pentru tapetat formele
  • ulei pentru uns formele

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si mai apoi apa si framantam.

Acoperim aluatul si-l lasam la cald, la dospit circa o ora.

In timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura:taiem baconul fasii subtiri,radem cascavalul.si taiem carnaciorii. rondele subtiri.Amestecam cascavalul ras cu maslinele,baconul,carnaciorii,uleiul de masline,oregano si sosul de rosii.

Dupa ce aluatul a crescut rupem din el bucati de circa 30 g .Aplatizam fiecare bucata de aluat in parte iar in mijloc punem o lingura sanatoasa cu umplutura.

"Confectionam" bilute .

Ungem forma de briose cu ulei si o tapetam cu faina.Captusim cu hartie de muffins.

Asezam in fiecare forma briosele-pizza..

Batem bine oul si ungem cu el fiecare briosa in parte.Presaram cu cimbru si dam la cuptor ,preincalzit in prealabil,la 200 grade ,timp de circa 20 min.

Scoatem briosele- pizza din forma,indepartam hartia si servim caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise