Prajitura cu caise

Reteta de prajitura cu caise.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 500 caise fara samburi
  • putin unt si faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza intr-un bol galbenusurile cu 6 linguri de apa rece cateva minute, pana se omogenizeaza bine.

Se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se toarna in ploaie faina cernuta, la urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia in tava cu diametrul de 25 de cm si deasupra se pun fructele.

Se coace la cuptorul preincalzit, 35-40 de minute. la 180 de grade C.

Cand este gata se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.

Sau o puteti manca cat este calduta cu un glob de ingetata de vanilie. De asemeni este delicioasa si cu un topping de sos caramel. Pofta buna!

Reteta sosului caramel o gasiti aici >>> https://www.gustos.ro/retete-culinare/sos-caramel-2.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise