Ingrediente
450 g faina, 6 oua, 240 g zahar, 120 ml ulei, 220 ml iaurt cu caise, 1 plic praf de copt1, 4-16 caise(ale mele au fost mai micute), 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, un praf de sare, zahar pudra pentru pudrat
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
105 voturi
Mod de preparare
Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de rom.Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.Adaugam treptat faina amestecand de jos in sus,folosind lingura de lemn.Tapetam o forma(3o/22) cu hartie de copt.Turnam aluatul de mai sus in tava.Spalam caisele, indepartam coaja si apoi le taiem in jumatate.Punem deasupra aluatului, fructele.Preincalzim cuptorul.Dam tava la cuptor.Coacem la 180 grade timp de circa 30 min.Facem testul scobitorii si daca prajitura il trece atunci scoatem tava din cuptor si lasam la racit. Cand prajitura s-a racit o scoatem din tava ,o pudram cu zahar pudra si apoi o feliem.