Prajitura cu mere fara aluat - De post

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere fara aluat - De post

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • o,5 l apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta rom
  • un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt)
  • mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 100 g margarina

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.

Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de unt si esenta de rom.

Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.

Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata. Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...

Reteta am adaptat-o dupa cea facuta de Doina ...cu modificarile mele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise