Prajitura cu piersici si blat pufos si aromat, perfecta pentru toata familia. Usor de preparat, ideala in orice anotimp si pe placul tuturor.
Indiferent de sezon, o prajitura cu fructe este intotdeauna binevenita pe masa de familie. Aceasta prajitura cu piersici si unt, cu blat pufos si foite de migdale crocante, este usor de preparat si se potriveste perfect atat vara, cand avem fructe proaspete, cat si toamna sau iarna, folosind piersici din compot sau congelate. Este o reteta versatila, care poate fi adaptata cu alte fructe – caise, prune, cirese sau visine – in functie de ce ai la indemana.
Daca iti plac deserturile de casa, mai poti incerca si:
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – clasic si aromat
Prajitura turnata cu mere – economica si delicioasa
Cheesecake cu fructe de padure – reteta simpla, dar spectaculoasa
Spala bine piersicile, decojeste-le si scoate samburii.
Taie fiecare jumatate in 3 felii mari, apoi toaca-le cubulete.
Dupa curatare, vei avea aproximativ 450 g de fructe.
Pregatirea aluatului:
Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos si aerat.
Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza sarea, vanilia si esenta de migdale daca iti place.
Nu te ingrijora daca compozitia pare taiata – se va repara cand adaugi faina.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adaug-o treptat in compozitie.
La final, incorporeaza usor foile de migdale cu o spatula.
Asamblare:
Unge tava cu unt si presara cu faina (sau tapeteaza cu hartie de copt).
Toarna aluatul in tava (25x35 cm) si niveleaza.
Presara uniform 1 lingura de gris peste aluat.
Asaza cubuletele de piersici deasupra, usor suprapuse.
Presara zaharul tos peste fructe.
Coacere:
Preincalzeste cuptorul la 175°C.
Coace prajitura timp de 45–50 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Servire:
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.
Taie in patrate de 5 × 5 cm si pudreaza cu zahar pudra inainte de servire. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii