autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Purcelus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2016

Ingrediente
De fapt este o... chiftea mai mare, indiferent daca are in mijloc ceva sau nu., Eu ii spun simplu "Purceluș", asa o stiu de la mama, o facea cand eu eram copil., Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert", ori " Rulada din carne tocata", , 500 g carne tocata de vita, 500 g carne tocata e porc, 2 cartofi, 1 ou, 80 g pesmet, 5-6 catei usturoi, sare, piper, boia afumata, cimbru, patrunjel verde, 4 - 5 oua pentru fiert, 1 lingura otet, 150 g sunca crud-uscata

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.

Putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie.

Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recoman sa tocati voi acasa carnea sa stiti ce aveti in punga) impreuna cu toate celelalte ingreiente pentru "purcelus".Asezonati apoi omogenizarti si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.

Intre timp , forma in care vom pune "purcelusul" o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud -uscata.

Asezam 1/2 din carnea tocata, asezam ouale( eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa.

Marginile suncii crud- uscata le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade ( cuptorul l-am incalzit dinainte ).

Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.

Servim purcelusul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care va plac voua mai mult.

Sa nu uitati de salata...eu am avut salata de rosii si castraveti.

Pofta mare sa aveti !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/10/purcelus.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Paine Purcelus

Paine Purcelus

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

9 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Buturuga Rocher Ferrero

Buturuga Rocher Ferrero

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • De fapt este o... chiftea mai mare
  • indiferent daca are in mijloc ceva sau nu.
  • Eu ii spun simplu "Purceluș"
  • asa o stiu de la mama
  • o facea cand eu eram copil.
  • Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit
  • umplut cu ou fiert"
  • ori " Rulada din carne tocata"
  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata e porc
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 4 - 5 oua pentru fiert
  • 1 lingura otet
  • 150 g sunca crud-uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de vitel cu piure de mazare Cotlet de vitel cu piure de mazare

Amestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie. Se trece cotletul prin mirodenii pe toate fetele. Se conecteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Turta dulce